ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

19 January, 2023 - 00:09

Categories: 

«Έσβησε» το ευρωπαϊκό όνειρο για το Περιστέρι

Το Περιστέρι bwin ηττήθηκε για δεύτερη φορά από τη Ντιζόν (89-82) σε γαλλικό έδαφος και είδε το ευρωπαϊκό όνειρο να σβήνει, στο play-in του Basketball Champions League.

 

Η ευρωπαϊκή πορεία του Περιστερίου bwin ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου στη Γαλλία, αφού η Ντιζόν πήρε τη νίκη (89-82) και μαζί το εισιτήριο για τους "16" του Basketball Champions League.

 Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είδε το +11 (18-29 στο 12') να γίνεται -18 (61-43 στο 28'), αλλά δεν τα παράτησε. Βρήκε τον τρόπο να πλησιάσει μέχρι τους έξι πόντους (72-66 στο 35'), στην τελική ευθεία όμως δεν είχε τις λύσεις, τις δυνάμεις και τα... ποσοστά για να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή και να πάρει την πολυπόθητη νίκη - πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης της FIBA.

 Η Ντιζόν θα συνεχίσει στον όμιλο, στον οποίο βρίσκονταν ήδη η Στρασμπούρ, η Χάποελ Ιερουσαλήμ και η Χάποελ Χολόν.

 

Τέσσερις νέοι όμιλοι δημιουργήθηκαν στη φάση των «16» του Basketball Champions League, με την ΑΕΚ να τοποθετείται στον 11ο όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει τις Μάλαγα, Γαλατασαράι και Λιμόζ. 

 

Η κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες τρεις εντός κι εκτός έδρας. Η αυλαία θα ανοίξει στις 24 Ιανουαρίου, ενώ οι δύο πρώτες κάθε ομίλου θα προκριθούν στα προημιτελικά.

 

Αναλυτικά:

 9ος όμιλος: Στρασμπούρ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Χάποελ Χολόν, Ντιζόν

10ος όμιλος: Βόννη, Μανρέσα, Μπαχτσεσεχίρ, Ρίτας

11ος όμιλος: Μάλαγα, Γαλατασαράι, ΑΕΚ, Λιμόζ

12ος όμιλος: Μπιλμπάο, Τενερίφη, Μούρθια, Νταρουσάφακα

 

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ στον 11ο όμιλο:

 

Μάλαγα-ΑΕΚ (25/1)

Γαλατάσαραϊ-ΑΕΚ (31/1)

ΑΕΚ-Λιμόζ (7/2)

Λιμόζ-ΑΕΚ (7/3)

ΑΕΚ-Γαλατάσαραϊ (15/3)

ΑΕΚ-Μάλαγα (21/3)

Ομάδα: 
Διοργάνωση: