ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

7 January, 2024 - 23:16

Categories: 

«Διπλό» τίτλου για ΑΕΚ, «φωνές» από Ολυμπιακό

Γερά στο κυνήγι του τίτλου ξαναμπήκε η ΑΕΚ! Με εμφάνιση Πρωταθλήτριας ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 2-1 του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ισοβάθμησαν στην δεύτερη θέση με τον ΠΑΟΚ στους 38 πόντους έχοντας αμφότεροι δύο πόντους λιγότερους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό που έχει 40. Ο Ολυμπιακός που γνώρισε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα μέσα στο 2024 μετά την Λαμία, είδε την διαφορά του από την κορυφή να ξεμακραίνει στους οκτώ πόντους μένοντας στους 32 βαθμούς. Μάλιστα έχει τρομερά παράπονα από την διαιτησία του Σλοβάκου Μαρέφκα.

Η ΑΕΚ με έξυπνο παιχνίδι δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ, πιέζοντας πολύ ψηλά και εκμεταλλευόμενη το πολύ κακό αμυντικά βράδυ του Ορτέγκα, προϊόντος του χρόνου γινόταν όλο και πιο απειλητική. Η «Ένωση» κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 32’ εκμεταλλευόμενη το μεγάλο της φετινό «όπλο» που δεν είναι άλλο από τις στημένες φάσεις.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Άμραμπατ, ο Λιβάι Γκαρσία πήδηξε ανενόχλητος και πιο ψηλά από τον Μπιανκόν και με κεφαλιά – δυναμίτη έγραψε το 0-1.

Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι παίκτες του Καρβαλιάλ από το γρήγορο 0-1 ήρθε και δεύτερο «σοκ» για τους «ερυθρόλευκους με πανομοιότυπο τρόπο. Και πάλι από εκτέλεση κόρνερ του Άμραμπατ στο 38’ η άμυνα του Ολυμπιακού πιάστηκε … στον ύπνο. Ο  Γκαρσία πήρε ξανά την κεφαλιά και η μπάλα έφτασε στον Τσούμπερ που ήταν τελείως μόνος του έκανε το 0-2.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και στο 44’ ξαναμπήκε στο ματς μειώνοντας σε 1-2. Εξαιρετική συνεργασία με τον Ναβάρο να δίνει στον Φορτούνη και εκείνος με ωραία κάθετη έβγαλε τον Μασούρα τετ-α-τετ με τον Στάνκοβιτς και εκείνος με ιδανικό πλασέ έκανε το 1-2.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι πιέζοντας για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 68’ ακυρώθηκε γκολ του Μασούρα ως επιθετικό φάουλ για χέρι, ενώ η φάση η οποία προξένησε τα έντονα παράπονα των «ερυθρόλευκων ήταν στο 71ο λεπτό. Ο Ναβάρο, αφού μπήκε στην περιοχή της «Ένωσης» φάνηκε να ανατρέπεται από τον πεσμένο Κάλενς, με τον Σλοβάκο διαιτητή Μπόρις Μαρέφκα να υποδεικνύει να συνεχιστεί το παιχνίδι και να μην μπαίνει καν στην διαδικασία να αναψηλαφίσει την φάση μαζί φυσικά με το VAR όπου βρίσκονταν οι Κρίστιαν Μίκελ και Μειντάνα

 

Ομάδα: