ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

18 April, 2022 - 20:12

Categories: 

«Θύμισε »... ΑΕΚ!

Έβγαλε σφυγμό, καρδιά και ποδοσφαιρικό «τσαγανό» η ΑΕΚ στους «Ζωσιμάδες». Στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η πέμπτη αγωνιστική των πλέι – οφ της SuperLeague, οι «κιτρινόμαυροι» υπέταξαν με 3-2 τον τοπικό κι αρκετά ανταγωνιστικό ΠΑΣ Γιάννινα και μπήκαν ξανά με αξιώσεις στο κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Mία νίκη που έδωσε τη δυνατότητα στην «Ένωση» να ισοβαθμήσει εκ νέου με τον Παναθηναϊκό στην τέταρτη θέση (σ.σ. αμφότεροι έχουν από 51 πόντους) και πλέον να υπολείπεται δύο βαθμών του τρίτου Άρη, παίρνοντας παράλληλα μία τεράστια ψυχολογική ώθηση ενόψει του καθοριστικού δεύτερου γύρου του μίνι πρωταθλήματος των πλέι – οφ.

Άνοιξε λογαριασμό ο Κριχόβιακ

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η ΑΕΚ την αναμέτρηση, αφού ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 4’. «Δράστης» ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, με τον Πολωνό μέσο να πανηγυρίζει το παρθενικό του γκολ με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Έπειτα από γύρισμα του Τσούμπερ και προσωρινή απομάκρυνση της άμυνας των γηπεδούχων ο Κριχόβιακ έγινε ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρά την ψυχρολουσία του γρήγορου εις βάρος του τέρματος αντέδρασε και μάλιστα στο 24’ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά το γκολ που πέτυχε ο Σάλιακας έπειτα από όμορφη προσπάθεια του Περέα, ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης  κατόπιν χρήσης του VAR.

Η ΑΕΚ ζευγάρωσε τα τέρματά της στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Τσούμπερ τροφοδότησε τον Ρότα και ο νεαρός αμυντικός, αφού απέφυγε όμορφα τον Πίρσμαν με σουτ έγραψε το 0-2. Γκολ σε καίριο χρονικά σημείο. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο είχαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν και στο 52’ μείωσαν το σκορ όταν μετά από εξαιρετική ενέργεια του Σάλιακα ο Περέα μείωσε σε 1-2.

Η ΑΕΚ ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς στο 69’.  Έπειτα από όμορφο συνδυασμό των Τσούμπερ – Γκαρσία ο Σέρχιο Αραούχο έγινε ο τελικός αποδέκτης της μπάλας πετυχαίνοντας το 1-3. Το τελικό 2-3 διαμόρφωσε ο Περέα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 92’.