ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

20 February, 2022 - 20:07

Categories: 

«Κέρασε» ο Βαλμπουενά το «διπλό» στον Βόλο!

 

 

Με τον Ματιέ Βαλμπουενά να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και εκτελεστής, για δεύτερη φορά φέτος, του Βόλου  ο Ολυμπιακός επικράτησε με  1-0 και κράτησε το +9  απο τον ΠΑΟΚ.

Πως ξεκίνησε: Ο Μαρτίνς έκανε τις απαραίτητες αλλαγές-ανάσες  έχοντας πέντε αλλαγές  σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Αταλάντα .Κίπερ ο Βατσλικ ,τετράδα στη άμυνα από δεξιά,προς αριστερά ,Λαλά-Μπα-Σισέ-Ρεάμπτσιουκ. Μεσαία γραμμή Μπουχαλάκης-Μαντί και 10 αρι Καρβάλιο. Δεξιά ο Μασούρας-αριστερά ο Αγκιμπού και φορ ο Ελ Αραμπί.

 

Το ματς:

 

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε τον Ολυμπιακό να βγάζει περισσότερη ενέργεια  και τη μοναδική καλή φάση όταν ο Μασούρας έβγαλε στον άξονα για τον Καρβάλιο που τελείωσε με ένα σουτ με το εξωτερικό και τη μπάλα να φεύγει άουτ.

 

Εκτοτε ο Ολυμπιακός άρχισε να χάνει τη δυναμική και ο Βόλος άρχισε να  κερδίζει μέτρα και κυρίως από τα αριστερά άρχισε να απειλεί.  Πρώτα στο 21 με το γύρισμα του Ρεγκατέν και τον Φαν Φέερτ να μην μπορεί να βρεί τη μπάλα ως ήθελε ,ενώ στο 24 ήταν ο Φερνάντεθ που βγήκε από τα αριστερά και έκανε χαμηλά σέντα για τον Ολλανδό αλλά τον Βατσλίκ με …σπαγγάτο έδιωξε τη μπάλα.

 

Το απίστευτο με Μασούρα

 

Ο Μαρτίνς αποφάσισε να κάνει αλλαγή θέσων με τον Αγκιμπού στον άξονα και τον Καρβάλιο  να πηγαίνει αριστερά και στο 27 παραλίγο να δικαιωθεί. Ο Ελ Αραμπί έκλεψε τη μπάλα, λίγο κάτω από το χώρο του κέντρου  και έβγαλε για τον Αγκιμπού που σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν  και στην επαναφορά ο Μασούρας έστειλε τη μπάλα άουτ.

 

Με τον Ολυμπιακό να ισορροπεί το παιχνίδι η τρίτη ευκαιρία δεν άργησε να έρθει , Στο 32, ο Λαλά βγήκε απο δεξιά και σέντραρε  αλλά η κεφαλιά του Μπουχαλάκη δεν ανησύχησε τον Κλέιμαν.

 

Γενικά το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο με 1-1 στις  καλές φάσεις για τις δύο ομάδες και σε ένα αποτέλεσμα δίκαιο.

 

Είσοδος Ονιεκούρου  και Μπαρτόλο

 

Οι δύο προπονητές αποφάσισαν αλλαγές.  Με τον Ονιεκούρου,αντι του Μασούρα και τον Μπαρτόλο για τον Νινη. Το ξεκίνημα του β μέρους είχε ένα πιο κινητικό Ολυμπιακό που στο πρώτο δεκάλεπτο είδε σε δύο φάσεις τον Ελ Αραμπί να μην μπορεί να ολοκληρώσει με γκολ. Στο 50 δεν έκανε καλό κοντρόλ στην πάσα του Ονιεκούρου και πέντε λεπτά μετά σούταρε με δύναμη αλλα η μπάλα βρήκε το κεφάλι του Τσοκάνη.

 

Στο 60 ο Βόλος απείλησε με τη σέντρα του Φεράρι και την κεφαλιά του Ρομέρο που έφυγε λίγο άουτ στην πρώτη καλή φάση των γηπεδούχων στο β μέρος και την ομάδα του Μπράτσου να ψάχνει αντεπιθέσεις.

 

Ο Μαρτίνς έβγαλε τους αρνητικούς Μπουχαλάκη και Καρβάλιο για τους Βαλμπουενά και Εμβιλά. Απο τον πρώτο έψαχνε δημιουργία και τον δεύτερο ενέργεια στη μεσαία γραμμή και τον έλεγχο.

 

Ο Καμαρά άρχισε …τα τρίποντα, από τη στιγμή  που η ομάδα του δεν μπορούσε να πλησιάσειτην αντίπαλη περιοχή και στο 68 ,ο Κλέιμαν “διάβασε” σωστά και έπεσε στη  γωνία του, ενώ στο 71, ο Ονιεκούρου έγινε ένα με το χορτάρι για την ασίστ στον Βαλμπουενά που σούταρε  αλλά ο Κλέιμαν κράτησε το μηδέν. Στο 71, ήταν η σειρά του Αγκιμπού να δοκιμάσει σουτ που έφυγε άουτ.

 

Τικίνιο για σέντερ φορ και Βρουσάι για δεξί μπακ ήταν το επόμενο σχέδιο του Μαρτίνς που πόνταρε στην κούραση του Βόλου και το μομέντουμ του Βραζιλιάνου.

 

Οι αλλαγές του Πορτογάλου μίλησαν στο κατάλληλο σημείο.Με τον Βόλο να γυρίζει σε 3-5-2 , ο Ολυμπιακός, σε γρήγορο τρανζίσιον  κατάφερε να  βγεί με Τικίνιο για  Ελ Αραμπί που έβγαλε σε ρόλο τρέιλερ για τον Βαλμπουενά που σούταρε με δύναμη και νίκησε τον Κλέιμαν. Ο Βόλος απείλησε στο 87 με τον  Φαν Φέερτ να πιάνει κεφαλιά και τον Βατσλίκ εκτός φάσης  με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Τελευταίες στιγμές ήταν “ερυθρόλευκες”  με τον Τικίνιο απο κοντά να νικιέται απο τον Κλέιμαν  στο 91 και στο 92, ο Εμβιλά σούταρε με δύναμη και η μπάλα έφυγε άουτ.

 

Η στιγμή:Οι αλλαγές που έφεραν τη νίκη από τον πάγκο με τον Βαλμπουενά να είναι πιά ο δήμιος του Βόλου φέτος.

 

MVP: Ο  Μαντί Καμαρά ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με πολλά χιλιόμετρα.

 

Ο αδύναμος κρίκος Κακή εμφάνιση από τον Καρβάλιο.Ούτε δημιουργία και μόνο μία φάση στο 10ο λεπτο

 

Ο Ρέφερι:Απαρατήρητος πέρασε ο Μανούχος

 

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν – Άλχο, Γκουλέν, Ρομέρο, Φεράρι – Νίνης(46 Μπαρτόλο), Τσοκάνης(71 Κορέα) – Φερνάντες, Σοάρες, Ρεγκατέν (80 Σκέλης)- Φαν Βέερτ.

 

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα, Λαλά(75 Βρουσάι), Μπουχαλάκης(Εμβιλά), Μ. Καμαρά, Μασούρας(46 Oνιεκουρου), Καρβάλιο(Βαλμπουενά), Α. Καμαρά(76 Τικίνιο), Ελ Αραμπί.