ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

3 July, 2022 - 15:51

Categories: 

«Πάθος και αυτοθυσία» τα συστατικά της νέας ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα

Τα χαρακτηριστικά που θα σημαδέψουν την ΑΕΚ την ερχόμενη σεζόν φρόντισε να αναδείξει ο Ματίας Αλμέιδα κατά τη επίσημη παρουσίας του από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.

Ο Αργεντινός τεχνικός εμφανίστηκε ευγνώμων για την ευκαιρία που του δίνεται να δουλέψει στην Ελλάδα, τόνισε την ανάγκη όλοι οι παίκτες να πιστέψουν στο πλάνο που έχει σχεδιάσει για τον «Δικέφαλο» της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και να ανταποδώσουν την αγάπη του κόσμου που αναμένεται να δώσει δυναμικό «παρών» στην επιστροφή της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

 

Όταν ρωτήθηκε για τη συζήτηση που είχε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, πριν αναλάβει την ΑΕΚ, απέφυγε ευγενικά να μιλήσει για αυτήν, αφού όπως είπε σέβεται την επαφή του με τον διοικητικό ηγέτη του συλλόγου, όπως και με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης.

Παράλληλα, τόνισε πως η πίεση που υπάρχει τώρα ενδεχομένως στο «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές με τη δύναμη που θα έχει η «Αγια-Σοφιά/Opap Arena» να μεταφερθεί στους αντιπάλους για να μπορέσει να γίνει η ομάδα ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο!

Ματίας Αλμέιδα: Η συνέντευξη Τύπου στην ΑΕΚ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου

«Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας. Μακάρι να είναι πολλές οι στιγμές που θα βρισκόμαστε έτσι και να είναι μία καλή αρχή, μίας επικοινωνίας μεταξύ εμάς και εσάς και από εσάς προς τον κόσμο. Σας ευχαριστώ και πάλι…», ανέφερε στο πρώτο του σχόλιο.

Ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο δέχθηκε να αναλάβει την ΑΕΚ, στο πρότζεκτ που του παρουσιάστηκε από τη διοίκηση.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Μου αρέσουν πολύ οι προκλήσεις. Στα 15 μου έφυγα από το σπίτι των γονιών μου. Ακολουθούσα το όνειρό μου ως ποδοσφαιριστής εκείνη την περίοδο. Είχα μία καριέρα ως ποδοσφαιριστής και όταν αποφάσισα να γίνω προπονητής σκέφτηκα να έχω ανάλογη πορεία με εκείνη που είχα ως ποδοσφαιριστής. Από την πρώτη κλήση που δέχθηκα από το κλαμπ, μου άρεσε η επαφή μαζί τους. Μπήκα και προσπάθησα να ενσωματωθώ στην ιστορία του κλαμπ, ο τρόπος που ιδρύθηκε, το πάθος που έχει ο κόσμος που τον ακολουθεί. Οπότε όλα αυτά τα αισθήματα που είχα αποτελούν κάτι ξεχωριστό για εμένα και η απόφασή μου για να δεχθώ την πρόταση έχει να κάνει αποκλειστικά με το αγωνιστικό κομμάτι».

Για την φιλοσοφία που θέλει να έχει η ΑΕΚ. Οι σκέψεις και αυτό που θέλει να παρουσιάσει: «Προσπάθησα να δείξω απόλυτο σεβασμό και έχω απαντήσει από ένα μήνυμα σε όλους εσάς. Δεν ήθελα να κάνω κάποια κίνηση και ήθελα να είμαι εντάξει απέναντι σε όλους σας. Η φιλοσοφία μου έχει να κάνει με τον σεβασμό. Κάνω προπόνηση με τον τρόπο που ζω. Κάνω προπόνηση με τον τρόπο που έπαιξα. Δείχνω σεβασμό σε κάθε άνθρωπο. Μου αρέσει να με σέβονται και προσπαθώ να είμαι πάντα ειλικρινής. Πρώτα από όλα με τον εαυτό μου, για να είμαι το ίδιο με τους άλλους ανθρώπους. Έχω πάντα μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο και αυτά που κάνω και ο χρόνος θα δείξει τη φιλοσοφία μου με έργα και όχι με λόγια. Δεν μου ταιριάζει να μιλάω. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μία ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική. Μία ομάδα που θα αισθάνεται χαρούμενη και ευτυχισμένη που φοράει αυτή τη φανέλα. Μία ομάδα που θα είναι πρωταγωνίστρια. Για να γίνεις πρωταγωνιστής πρέπει να είσαι απόλυτος επαγγελματίας. Το στιλ μας θα είναι βασισμένο στην ένωση, στην αυτοθυσία και στη χαρά που έχει κάποιος όταν παίζει ποδόσφαιρο. Και κυρίως να παλεύουμε όλοι για κάθε διεκδικούμενη μπάλα. Γνωρίζουμε πώς είναι το ποδόσφαιρο, πολλές φορές τα αποτελέσματα καθορίζουν το μέλλον και θα προσπαθήσουμε να κυνηγήσουμε αυτά τα αποτελέσματα για να γράψουμε ιστορία και να συνεχίσουμε».

Για την εικόνα που αποκόμισε στα πρώτα ματς που παρακολούθησε την προηγούμενη σεζόν και ποιες ήταν οι σκέψεις του: «Είδα κάποια πράγματα και στα ματς από κοντά και στα βίντεο που παρακολούθησα. Εξέτασε πολύ κάθε ποδοσφαιριστή μαζί με τους συνεργάτες μου. Αλλά γενικά αυτό που κάνω πάντα, δεν μιλάω για ό,τι έχει προηγηθεί. Δεν ήμουν εδώ, δεν έκανα προπόνηση με την ομάδα και θα ήθελα να δείξω σεβασμό στον κόσμο και στους ανθρώπους που ήταν εδώ και θα ξεκινήσω να μιλάω από εδώ και πέρα.

Στους παίκτες σήμερα μίλησα λίγο, αφού λείπουν οι διεθνείς. Ήταν μία παρουσίαση που κάναμε στο σταφ μας. Όλους τους υπαλλήλους που είναι στο κλαμπ και πλέον θα δουλεύουμε μαζί, φυσικά και τους διοικούντες μας. Και θα προσπαθήσουμε πλέον να δουλέψουμε ως σύνολο. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε από εδώ και στο εξής».

Για το αν έχει κάποιο συγκεκριμένο σχηματισμό για την ομάδα ή αν αυτό θα καθοριστεί από τους παίκτες που υπάρχουν ήδη ή αυτούς που θα έρθουν: «Υπάρχει ένα στιλ παιχνιδιού που δίνω βάρος. Έχουμε πολλές ιδέες για το πώς θέλουμε η ομάδα να καταφέρει αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να έχει στο μυαλό του μόνο ένα σύστημα. Για αυτό θέλω να δω τους παίκτες μου, να τους δω ζωντανά από κοντά. Το σημαντικό είναι να φτάσουμε στο πρώτο παιχνίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πιστεύω ότι έχουμε τον αναγκαίο χρόνο να ψάξουμε αυτό που είναι απαραίτητο να κάνουμε. Πολλές φορές μπορεί να έχεις κάτι στο μυαλό σου, όμως όταν αντιμετωπίζεις μία κατάσταση πρέπει να είσαι ανοικτός στο μυαλό σου για να μπορέσεις να τα τροποποιήσεις. Και αυτό θα κάνω».