ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

13 December, 2022 - 20:26

Categories: 

«Πέρασε» και από το Σπλιτ ο Ολυμπιακός!

 

 

Ούτε στο Σπλιτ σταμάτησε το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα του φετινού Champions League υδατοσφαίρισης ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν 13-8 της κροατικής Γιάντραν και παραμένουν στην κορυφή του Α΄ ομίλου, με το απόλυτο των εννέα βαθμών σε τρεις αγώνες, μπαίνοντας από νωρίς σε... τροχιά πρόκρισης στο final-8 του Βελιγραδίου. 

 

Σεμινάριο άμυνας παρέδωσε ο Ολυμπιακός στην πρώτη περίοδο, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να πετύχουν μόνο ένα γκολ στον παίκτη παραπάνω (στις τρεις αποβολές που κέρδισαν). Με γκολ των Βάμος και Φουντούλη οι πρωταθλητές Ελλάδας προηγήθηκαν 2-0 και 3-1 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, με δεύτερο προσωπικό γκολ του αρχηγού της εθνικής, που κέρδισε αποβολή στην περιφέρεια και εκτέλεσε άμεσα. Η Γιάντραν αντέδρασε προσωρινά και ισοφάρισε 3-3, αλλά δύο γκολ του Φιλίποβιτς στον παραπάνω (οι "ερυθρόλευκοι" είχαν 4/4 στο πρώτο ημίχρονο) και μια σειρά επεμβάσεων του Μπίγιατς διαμόρφωσαν το 5-3 υπέρ των Πειραιωτών, στο τέλος του ημιχρόνου.

 

Η μάχη συνεχίστηκε στην τρίτη περίοδο, με τους Κροάτες να παλεύουν και να μένουν μέσα στο παιχνίδι, αλλά τον Ολυμπιακό να βρίσκει τις απαντήσεις και να διατηρεί προβάδισμα 1-2 τερμάτων. Με το ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου, ο Βάμος σε παίκτη παραπάνω ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +3 (9-6). Ο Ντούζεβιτς μείωσε προσωρινά, αλλά η Γιάντραν έχασε μία ευκαιρία να βγάλει κόντρα και τα γκολ του Παπαναστασίου και του Δερβίση, μετά από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, τελείωσαν οριστικά την υπόθεση νίκη. 

 

Την επόμενη εβδομάδα (20/12), οι "ερυθρόλευκοι" αγωνίζονται ξανά εκτός έδρας, αυτή τη φορά με αντίπαλο το Ανόβερο.

 

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-3, 3-3, 2-5

 

Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Μπουσέ (Γαλλία)

Οι συνθέσεις:

ΓΙΑΝΤΡΑΝ ΣΠΛΙΤ (Ντέγιαν Σαβίσεβιτς): Μάρτσελιτς, Μπούριτς 2, Στόγιανατς, Τσάγκαλ 3, Μπούτιτς, Τομάσοβιτς, Μπούκιτς, Ζόβιτς, Ντέλιτς 1, Ντόμπουντ 1, Σέτκα, Ντούζεβιτς 1, Ανιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 3, Κολόμβος, Παπαναστασίου 2, Ζερδεβάς