ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

18 April, 2018 - 03:30

Categories: 

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για τουριστική επένδυση €1,5 δισ. στην Αταλάντη

Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της επιρκατείας το Προεδρικό Διάταγμα για επένδυση τους 1,5 δις ευρώ,στην παραθαλάσσια και δασική περιοχή Έξαρχος του Δήμου Λοκρών της Φθιώτιδας. Ωστόσο θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση τη διαβίβαση μέσα σε 15 μέρες της εισήγησης του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης που να αποδεικνύει τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη από την επένδυση αυτή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

 

Η επένδυση αφορά σε έκταση που ανέρχεται σε 12.351.470 τ.μ., εκ της οποίας έχουν δασικό χαρακτήρα τα 11.910.655 τ.μ. και μη δασικό τα 440.815,61 τ.μ., ενώ διαιρείται σε τρεις θύλακες, το «Νότο», το «Ζέφυρο» και το «Βορρά».

Οι εγκαταστάσεις -οι οποίες είναι στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της στροφής στα μεγάλα και πολυτελή τουριστικά ξενοδοχεία, τα οποία προορίζονται για επιλεκτικό τουρισμό- προβλέπεται να περιλαμβάνουν ξενοδοχεία πέντε αστέρων,συνολικής δυναμικότητας 8.872 κλινών. Παράλληλα, προβλέπεται η κατασκευή υβριδικού κέντρου υδροθεραπείας και ομορφιάς (spa), συνεδριακό και εκπαιδευτικό κέντρο και κέντρο γαστριμαργικό, θαλασσοθεραπεία, ιαματικές πηγές, κ.λπ.

 

Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία τριών γηπέδων γκολφ διεθνών εγκαταστάσεων των 18 οπών, τα οποία θα καλύψουν 1.703.465 τ.μ. δασικής και μη δασικής έκτασης.Το έργο «ATALANTI HILLS» αναμένεται να δημιουργήσει κατά το χρόνο κατασκευής του 622 θέσεις εργασίας, ενώ τα 14 πρώτα χρόνια θα δημιουργήσει 5.500 θέσεις εργασίας και κατά την πλήρη λειτουργία του θα δημιουργήσει 8.000 θέσεις εργασίας.

 

Επίσης, η επένδυση θα επιφέρει ετήσια έσοδα τα 14 πρώτα χρόνια ύψους 46 εκ. ευρώ και σε πλήρη λειτουργία τα ετήσια έσοδά του θα ανέλθουν στα 150 εκ. ευρώ και μαζί με τις πωλήσεις που θα πραγματοποιούνται θα ανέλθουν στα 184 εκ. ευρώ ετησίως.Η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγήτρια την πάρεδρο την Ελένη Μουριά, με την υπ΄αριθμ. 53/2018 γνωμοδότησή της έκρινε ότι είναι συνταγματικές οι διατάξεις του νόμου 4280/2014, που επέφερε τροποποιήσεις στο νόμο 998/1979 για την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων.

 

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΣτΕ στις μελέτες κ.λπ. που περιγράφεται το επενδυτικό σχέδιο γίνεται αναφορά για πολλαπλά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη στην τοπική και εθνική οικονομία από την επίμαχη επένδυση εκτιμώμενου ύψους 1,5 δις ευρώ. Κατόπιν αυτού, η επένδυση έχει στην εθνική οικονομία ζωτική σημασία που υπερτερεί της διαφυλάξεως της δασικής βλάστησης στην επίμαχη περιοχή.

πηγή athina984.gr

olymbic idea