ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

9 July, 2018 - 00:53

Categories: 

«Προχωράμε με όσους θέλουν και μπορούν, με αυτόνομο ρόλα απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ»

Την αναγκαιότητα πολιτικής αλλαγής, «για να φύγει αυτή η κυβέρνηση», με ταυτόχρονη αλλαγή πολιτικής «με προοδευτική διακυβέρνηση με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη», τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφ. «Έθνος της Κυριακής», προσθέτοντας ότι «αυτό έχει ως προϋπόθεση την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής».

 

 

 

Η Φώφη Γεννηματά επιτίθεται στην κυβέρνηση κάνει λόγο για «φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστή τον κ. Τσίπρα και συμπρωταγωνιστή τον κ. Καμένο σε πλήρη συνεννόηση και εναλλασσόμενους ρόλους» και οι οποίοι «δεν μπορούν να σκηνοθετήσουν ούτε την αποχώρηση τους με αξιοπρέπεια».

 

 

 

Αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τις συντάξεις, είπε ότι εφόσον η κυβέρνηση μιλά για καθαρή έξοδο και επιστροφή στην κανονικότητα δεν έχει παρά να ψηφίσει την πρόταση νόμου που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής «με την οποία καταργείται η σχετική διάταξη των περικοπών που οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισαν» ενώ κάλεσε και τον κ. Μητσοτάκη «να δεσμευτεί για το ζήτημα αυτό ενώπιον του ελληνικού λαού και να ψηφίσει την πρόταση μας».

 

 

 

Εγκαλώντας τον πρωθυπουργό ότι με κάθε μέτρο της κυβέρνησής του «αποδομεί ακόμη περισσότερο το κοινωνικό κράτος και το ευτελίζει σε "σωματείο ελεημοσύνης"» είπε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει δέσμη προτάσεων με την επαναφορά καθορισμού του κατώτερου μισθού στη δικαιοδοσία της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την ακύρωση της νέας αύξησης της εισφοράς των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με τον καθορισμό μηνιαίου πλαφόν, την πραγματική στήριξη της οικογένειας για την αντιμετώπιση και του δημογραφικού με ουσιαστική ενίσχυση του τρίτου παιδιού.

 

 

 

Σε σχέση με το χρόνο των εκλογών, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός θα επιλέξει τον χρόνο προσφυγής στις κάλπες «με μοναδικό κριτήριο να περισώσει ότι μπορεί από την βέβαιη εκλογική του συντριβή».

 

 

 

Αναφορικά με το Μακεδονικό, είπε ότι βασική άποψη του Κινήματος Αλλαγής είναι ότι «η λύση θα πρέπει να αντιμετωπίζει οριστικά και αποτελεσματικά όλα τα θέματα αλυτρωτισμού. Μια συμφωνία που περιλαμβάνει την αναγνώριση "μακεδονικής" εθνικότητας και "μακεδονικής" γλώσσας "πυροδοτεί" τον αλυτρωτισμό και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

 

 

 

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ «γέννημα- θρέμμα και ηγέτη μιας βαθιάς συντηρητικής, πελατειακής και αντιλαϊκής παράταξης» ενώ «κανένα δήθεν μετριοπαθές, μεταρρυθμιστικό προσωπείο δεν μπορεί να κρύψει τους κινδύνους από την παλινόρθωση της Δεξιάς».

πηγή amna.gr

olymbic idea