ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

28 August, 2022 - 23:13

Categories: 

«Φορτσάτος» Παναθηναϊκός στο Ηράκλειο!

Τις νίκες του στη φετινή SuperLeague  ζευγάρωσε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 2-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο χάρη σε τέρματα των Παλάσιος και Σπόραρ και βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε μια -αναγκαστική- αλλαγή στην 11άδα σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στον Ιωνικό, με τον Πούγγουρα να αντικαθιστά τον τραυματία Μάγκνουσον, σε σχηματισμό 4-3-3. Ο Μπρινιόλι βρέθηκε κάτω από την εστία, ενώ τη αμυντική τετράδα συγκροτούσαν οι Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας και Χουάνκαρ. Οι Ρούμπεν, Κουρμπέλης και Τσέριν συγκροτούσαν την μεσαία γραμμή, με τους Παλάσιος – Αϊτόρ στις δύο πτέρυγες και τον Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ, που θα του έδινε ώθηση και ψυχολογικό προβάδισμα. Η υπεροχή των «πρασίνων» απέφερε καρπούς μόλις στο 16’. Ο Ρούμπεν με όμορφη  διαγώνια μπαλιά τροφοδότησε τον Παλάσιος που έκανε  πολύ ωραίο κοντρόλ και αφού σούταρε ψύχραιμα από θέση δεξιά και διαγώνια εντός μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ.

Το γρήγορο γκολ απελευθέρωσε τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς, που είχαν την πλήρη υπεροχή και έψαξαν το 0-2. Στο 30’ χάθηκε σπουδαία ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Αϊτόρ, ο προωθημένος Πούγγουρας αστόχησε με κεφαλιά. Στο 31’΄ήταν η σειρά του Σπόραρ να απειλήσει, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. 

Δύο λεπτά αργότερα όμως (33’) ο Σλοβένος φορ άνοιξε λογαριασμό στην SuperLeague  με τη φανέλα των Κυπελλούχων Ελλάδας. Ο Αϊτόρ να κάνει ωραίο σέντρα από αριστερά και τον Σπόραρ να βάζει την προβολή με το «μυτάκι» στο ύψος του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ Νίκος Νιόπλιας βλέποντας την ομάδα του να υστερεί σε άμυνα, αλλά και σε ανάπτυξη προχώρησε  διπλή αλλαγή, Με τους Διαμαντή και Αποστολάκη να  παίρνουν τις θέσεις των Γιοχού και Θοράρινσον αντίστοιχα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μπουν ξανά στο ματς όμως στο 70’ το σουτ του Ντίκο ήταν άστοχο, ενώ στο 82’ το σουτ του Στάικου εξουδετέρωσε ο Μπρινιόλι. Στο 86’ ήταν η σειρά του Μπουζούκη να απειλήσει, όμως το τους που επιχείρησε, ήταν άστοχο.