ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

26 April, 2023 - 20:11

Categories: 

«Χτύπησαν» τα … κανόνια για τον Παναθηναϊκό στον Βόλο!

 

Την ξέφρενη κούρσα του στην φετινή Super League  συνέχισε απτόητος ο Παναθηναϊκός! Με τα … πρώτα του βιολιά, τους Φώτη Ιωαννίδη (46’) και Αντράζ Σπόραρ (65’) να αναλαμβάνουν δράση, οι «Πράσινοι» ξεπέρασαν το … μπλόκο, που τους είχε στήσει για ένα ημίχρονο ο Βόλος στο Πανθεσσαλικό κι έτσι πανηγύρισαν με τους 12.000 φίλους εκδρομείς τους την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους στην φάση των πλέι – οφ πραγματοποιώντας τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, Με το συγκρότημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να στρέφει πλέον την προσοχή του αποκλειστικά στο επερχόμενο ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή.

Οι «πράσινοι» δυσκολεύθηκαν στο πρώτα 45λεπτά, όπου είχαν ευκαιρίες πάντως να προηγηθούν και σωστά ακυρωθέν γκολ του Παλάσιος στο 25’. Αντιθέτως, στο δεύτερο ημίχρονο με μπροστάρηδες τον Ιωαννίδη που άνοιξε το σκορ στο 46’ κι έφτασε τα επτά γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά και τον Σπόραρ ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 60’ και «καθάρισε» τη νίκη πέντε λεπτά μετά, έφτασε αρκετά εύκολα στο «τρίποντο»!

Έτσι, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, με 75 πόντους, όντας στο +3 και με ματς περισσότερο από την δεύτερη ΑΕΚ, την οποία υποδέχεται την Κυριακή στη Λεωφόρο…

Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι διατηρήθηκαν στην έκτη θέση, έχοντας συγκεντρώσει 40 βαθμούς, αφού η αμυντική τους προσπάθεια δεν στάθηκε αρκετή για το... κάτι παραπάνω.

Ο Κώστας Μπράτσος «κατέβασε» τον Βόλο με σχηματισμό 4-2-3-1, τον Κότνικ στα γκολπόστ και τους Άλχο, Πίρινεν Σιέλη, και Λούνα στα μετόπισθεν. Ενώ Τσοκάνης και Μεταξάς αποτέλεσαν τους δύο χαφ στον άξονα, με τους Ντέλετιτς, Γκάγκι και Τσιρίνος να αγωνίζονται στην τριάδα πίσω από τον Οζέγκοβιτς ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

 

 

 

 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την άλλη παράταξε τον Παναθηναϊκό επίσης με σύστημα 4-2-3-1 και πέντε αλλαγές. Ο Μπρινιόλι κάθισε στην εστία, έχοντας Κώτσιρα, Σάρλια, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ τετράδα στα μετόπισθεν. Ρούμπεν και Τσέριν ήταν οι δύο «κόφτες», με τους Παλάσιος-Βέρμπιτς στα άκρα και τον Μαντσίνι πίσω από τον προωθημένο Ιωαννίδη.

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με εμφανή διάθεση να σκοράρει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, επιτιθέμενος κυρίως από τα αριστερά με τον Βέρμπιτς και ψάχνοντας να βρει το κενό στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας. Μόλις στο 4’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν, η μπάλα έφτασε στο όριο της περιοχής στον Κώτσιρα ο οποίος ωστόσο σούταρε ψηλά πάνω από την εστία.

Με τον Βόλο να περιμένει πίσω από την μπάλα, καταφέρνοντας να κλείσει αποτελεσματικά τους διαδρόμους και προσπαθώντας να βρει μια αντεπίθεση ή ένα «στημένο» για να γίνει απειλητικός, αλλά δίχως ιδιαίτερη επιτυχία. Το «τριφύλλι» συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, να κερδίζει κάποια κόρνερ και να αυξάνει σταδιακά την πίεσή του, πατώντας αρκετές φορές περιοχή, χωρίς ωστόσο να βρει το… πολυπόθητο 1-0.

Καθώς στο 17’, από γύρισμα του Παλάσιος στην περιοχή η μπάλα «στρώθηκε» στον Βέρμπιτς αλλά εκείνος σούταρε ψηλά άουτ. Ενώ στο 25ο λεπτό, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο Παλάσιος σκόραρε κιόλας, με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Βέρμπιτς, ήταν όμως ακάλυπτος και το γκολ ορθώς δεν μέτρησε…

Με την ομάδα της Μαγνησίας να ξεκινάει τις καθυστερήσεις… από νωρίς και να προσπαθεί να παίξει με το χρονόμετρο, ενίοτε και υπέρ το δέον σκληρά, ο Παναθηναϊκός «ανέβασε στροφές» στο τελευταία 10λεπτο αλλά δεν έδειξε την απαιτούμενη ηρεμία στην τελική προσπάθεια.

Ακόμα και έτσι, πάντως, στο 34ο λεπτό κατέγραψε διπλή χαμένη ευκαιρία για το 0-1… Από κόρνερ του Τσέριν, η μπάλα έμεινε στη μικρή περιοχή, με τον Ιωαννίδη να σουτάρει, τη μπάλα να φτάνει μετά από κόντρες στον Βέρμπιτς που έκανε το γυριστό σουτ, για να μπλοκάρει ο Κότνικ! Ενώ στο 41’, μετά από γέμισμα του Παλάσιος από δεξιά, ο Άλχο πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα η οποία προοριζόταν για τον Βέρμπιτς, στο δεύτερο δοκάρι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο, Σιέλης, Πίρινεν, Λούνα, Τσοκάνης (46' Μπαριέντος), Μεταξάς, Γκάγκι (67' Σι), Ντέλετιτς, Τσιρίνος (67' Πιρές), Οζέγκοβιτς.

Έμειναν στον πάγκο: Αυγερινός, Ασλανίδης, Οικονομόπουλος, Μεθκίδα, Καρτάλης, Κάτσε.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (74' Πούχατς), Τσέριν (68' Τσόκαϊ), Ρούμπεν, Παλάσιος (60' Μπερνάρ), Μαντσίνι, Βέρμπιτς (68' Κλεϊνχέισλερ), Ιωαννίδης (60' Σπόραρ).

 

Ομάδα: