ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

17 June, 2023 - 00:00

Categories: 

Άλμα πρόκρισης για την Εθνική!

Εικόνα νικητή επέδειξε η Εθνική ομάδα. 

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της στην «OPAP Arena», στο πλαίσιο του Β' ομίλου της προκριματικής φάσης για το Euro 2024, η Ελλάδα «καθάρισε» με 2-1 την Ιρλανδία σε ένα must-win παιχνίδι για τη μάχη της πρόκρισης στα τελικά! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβγαλε και πάλι στο γήπεδο όλα αυτά τα στοιχεία που την έχουν επαναφέρει στην ποδοσφαιρική κανονικότητα στην εποχή Πογιέτ, ήταν η -με διαφορά- καλύτερη ομάδα παίζοντας πολύ καλό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο, πέτυχε δύο γκολ με τον -κορυφαίο- Τάσο Μπακασέτα και τον Γιώργο Μασούρα, έχασε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, ενώ είχε και τους περισσότερους διεθνείς σε εξαιρετική μέρα. Έτσι, πήρε το «τρίποντο» που την έστειλε στους 6 βαθμούς σε 2 ματς και το +3 από την Ολλανδία και το +6 από την Ιρλανδία, τρεις μέρες πριν το δυσκολότερο ματς του ομίλου, το εκτός έδρας κόντρα στη Γαλλία.

 

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, το πρώτο πεντάλεπτο βρήκε την Ιρλανδία να πιέζει «ψηλά» αλλά χωρίς ουσία. Γρήγορα απάντησε με δική της κατοχή μπάλας και συνεχόμενες φάσεις η Ελλάδα, η οποία εκμεταλλεύθηκε την καλή πίεση και την γρήγορη ανάπτυξη ώστε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική και να φτάσει τελικά γρήγορα και στο γκολ. Στο 4' ο Μπακασέτας είχε μια κεφαλιά από σέντρα του Τσιμίκα που όμως κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ μετά την εκτέλεσή του ο Μαυροπάνος έπιασε το γυριστό για να διώξει ξανά δύσκολα σε κόρνερ ο Μπαζούνου. Στο 7' ο γκολκίπερ των Ιρλανδών απέκρουσε το καλό σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή και στο 11' ήρθε η πρώτη κρίσιμη φάση του αγώνα. Με έξοχη μπαλιά ο Κουρμπέλης έβγαλε τον Μασούρα μόνο στην περιοχή, ο Μπαζούνου οριακά τον πρόλαβε και έδιωξε όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Ο'Ντάουντα έκανε χέρι σε σέντρα του Μπάλντοκ. Μετά από τρίλεπτο έλεγχο του VAR, ο ρέφερι έδειξε το σημείο του πέναλτι και στο 15' ο Τάσος Μπακασέτας το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0.

 

Αμέσως αφότου προηγήθηκε όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και ενώ η αντίπαλος δεν έδειχνε ικανή να βρει χώρους, έδωσε πολύ χώρο και ένα περίπου δεκάλεπτο μετά, η Ιρλανδοί ισοφάρισαν στην πρώτη τελική που τους παρουσιάστηκε, μετά από ένα κόρνερ που κέρδισαν στο 26' σε διώξιμο του Χατζηδιάκου που πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Βλαχοδήμου. Ο Σμόλμποουν εκτέλεσε το κόρνερ, ο Φέργκιουσον πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ντόχερτι εξ επαφής έκανε το 1-1 από το δεύτερο δοκάρι. Η φάση αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, όμως μετά τον έλεγχο του VAR το γκολ μέτρησε σωστά αφού η τελική κεφαλιά-πάσα έγινε με τον Μασούρα να καλύπτει οριακά τον σκόρερ. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, η γαλανόλευκη διατήρησε τον έλεγχο, είχε ακόμη 4 τελικές με σημαντικότερη το κακό πλασέ του Πέλκα στο 33' και ενώ βρέθηκε μόνος, διαγώνια αριστερά, στην περιοχή. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με 12-2 τελικές και 60-40 κατοχή για την Ελλάδα, η οποία έπαιξε ακριβώς όπως έπρεπε σε άμυνα και επίθεση, με μοναδική εξαίρεση μία φάση, αυτή της ισοφάρισης.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο πλέον, η Ελλάδα βγήκε και πάλι εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο και αυτή τη φορά, αυτή ήταν που ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη της τελική σε αυτό το 45λεπτο και μάλιστα με ένα πολύ ωραίο γκολ. Μετά από έξοχη μπαλιά-τρύπα του Μπακασέτα από τα δεξιά στο 49', ο Μασούρας που είχε κάνει την κίνηση στον χώρο πλάσαρε επίσης άψογα με το αριστερό στην κίνηση και έγραψε το 2-1. Μετά και το δεύτερο γκολ, η γαλανόλευκη συνέχισε να είναι η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, αυτή που έπαιζε πιο στρωτό πιο οργανωμένο ποδόσφαιρο και τελικά αυτή που συνέχισε να έχει τις περισσότερες και πιο κλασικές φάσεις για περισσότερα γκολ. Στο 51' οι Ιρλανδοί πάντως είχαν ένα σουτ άουτ του Ντόχερτι, ενώ στο 59' ο Μπακασέτας σούταρε δυνατά με τη μπάλα όμως να κοντράρει. Μετά το 60' και για λίγα λεπτά, η Ιρλανδία πίεσε και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο βοηθούμενη και από τις αλλαγές, όμως χωρίς ουσία. Μοναδική άλλη φάση ένα μακρινό σουτ του Κόλινς που έδιωξε σταθερά ο Βλαχοδήμος.

 

Στο 74' ο Μασούρας έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά και σούταρε με το αριστερό ψηλά άουτ και ένα πεντάλεπτο μετά, σε αντεπίθεση, ο Φούντας έκανε την κίνηση και το γύρισμα από τα αριστερά για τον Γιακουμάκη, ο οποίος όμως μετά από κοντρόλ σούταρε λίγο άουτ με το δεξί. Στο 82' ο Φούντας ήταν αυτός που σούταρε από καλή θέση από πάσα του Μπάλντοκ, όμως η μπάλα κόντραρε και πάλι. Όλη αυτή την ώρα οι δύο τεχνικοί έκαναν αρκετές αλλαγές, όμως στην οικονομία του αγώνα ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Η Ελλάδα ήταν η καλύτερη ομάδα, κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα -χάρη και σε επέμβαση του Βλαχοδήμου στις καθυστερήσεις σε σουτ του Ντόχερτι- και μπορεί πλέον να αισιοδοξεί για το μέλλον της σε αυτή την προκριματική φάση!

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογιέτ / 4-3-3): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90' Σιώπης), Μπακασέτας (94' Τζαβέλλας), Πέλκας (71' Φούντας), Παυλίδης (71' Γιακουμάκης), Μασούρας.

Ιρλανδία (Στίβεν Κένι / 3-5-2): Μπαζούνου, Λένιχαν (89' Πάροτ), Ίγκαν, Κόλινς, Ο'Ντάουντα (53' ΜακΛιν), Ντόχερτι, Μόλουμπι (81' Ομπαφέμι), Σμόλμποουν (53' Νάιτ), Κάλεν, Φέργκιουσον, Ίντα (46' Τζόνστον).

Διαιτητής: Χάραλντ Λέχνερ (Αυστρία)