ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

10 January, 2024 - 21:45

Categories: 

Άφησαν ανοι «Χ»τους λογαριασμούς

Χωρίς γκολ και έντονες συγκινήσεις έληξε ο πρώτος αγώνας Κυπέλλου ανάμεσα στη ΑΕΚ και τον Άρη στην «OpapArena». Με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμού για τον επαναληπτικό της 17ης Ιανουαρίου που θα διεξαχθεί στο «Κλέανθης Βικελίδης».

Με ξεκάθαρη επιδίωξη να χτυπήσει κυρίως από τις πτέρυγες μπήκε στην αναμέτρηση η ΑΕΚ, έχοντας να αντιμετωπίσει όμως έναν Άρη πολύ καλά «διαβασμένο», προσηλωμένο τακτικά  και άριστα στημένο από τον Άκη Μάντζιο.

Οι γηπεδούχοι στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα είχαν μία ανούσια υπεροχή και μία πρωτοβουλία που σταματούσε έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, καθώς δεν μέτρησε κάποια κλασική φάση μπροστά στην εστία του Κουέστα.

Προς την λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του Αλμέιδα έγιναν πιο απειλητικοί. Στο 39’ προσπάθησε  να χτυπήσει από τα δεξιά με τον Ελίασον η ΑΕΚ, είναι πάντα εκεί είτε οι Μπράμπετς και Φαμπιάνο, είτε ο Ζουλ για να απομακρύνουν το των επιθετικών της «Ένωσης». Στο 43’ στρώθηκε η μπάλα εκτός περιοχής στον Πινέδα, ο οποίος έκανε σουτ, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε σταθερά. Στο 44’ ήταν η σειρά τοιυ Τσούμπερ να απειλήσει με σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο όμως ήταν άστοχο.

Ο Αλμέιδα βλέποντας την ομάδα του να μην έχει την απαιτούμενη κίνηση στον χώρο, αποφάσισε με τη έναρξη της επανάληψης να ρίξει στη μάχη τον Γκατσίνοβιτς αντί του Σιντιμπέ, περνώντας τον Πινέδα σε θέση δεξιού μπακ.

Μάλιστα στο 60’ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή με τους Άμπραμπατ, Αραούχο και Λιβάι να παίρνουν τις θέσεις των Ελίασον, Τσούμπερ και Πόνσε αντίστοιχα. Η ΑΕΚ άρχισε να βρίσκει ρυθμό, να γίνεται πιο πιεστική, ωστόσο ο Άρης ήταν αυτός που δημιούργησε την σημαντικότερη ευκαιρία στο ματς να προηγηθεί . Συγκεκριμένα, στο 68’ κι έπειτα από όμορφη κάθετη του Ζουλ στον Μορόν στην περιοχή, ο Ισπανός υποδέχτηκε ιδανικά αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό και πέρασε άουτ.

 

Μάλιστα στο 73’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου με τον Ζουλ, το σουτ του οποίου απέκρουσε δύσκολα ο Αθανασιάδης σε κόρνερ. Στο 79’ ο Άρης «άγγιξε» το 0-1. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

 

Ομάδα: