ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

10 November, 2017 - 03:21

Categories: 

Ένταση στη Βουλή με αφορμή την άδεια στον Κουφοντίνα – Να πάρει θέση η κυβέρνηση ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης προκάλεσε στη Βουλή η παροχή 48ωρης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης να τονίζει ότι «είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε με μια απόφαση πρέπει να δούμε αν αυτή κινείται στο πλαίσιο του νόμου».

«Παρακολουθώ τον μεγαλύτερο τρομοκράτη, το πιστόλι της 17 Ν να βγαίνει με άδεια από την ελληνική φυλακή. Ζητώ ξεκάθαρη τοποθέτηση στο θέμα» τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για δικαστική αλλά διοικητικού τύπου απόφαση.

«Έχετε χάσει κάθε μέτρο και κάθε λογική. Κάντε ότι πρέπει απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα όχι μόνο σε αυτούς που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες αλλά και σε όσους τους εγκωμιάζουν», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας ότι η δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά αμύνεται και δεν πρέπει να δείχνει ανοχή σε όλους όσοι δηλώνουν εχθροί της δημοκρατίας, όπως ο Δημήτρης Κουφοντίας που δεν έχει επιδείξει ίχνος μεταμέλειας.

«Σε μια ευνομούμενη πολιτεία λειτουργούν νόμοι και θεσμοί έναντι πάντων. Με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο που ψήφισε η ΝΔ, χωρίς καμία αλλαγή από ΣΥΡΙΖΑ επιλήφθηκε το μεικτό συμβούλιο και αποφάσισε ομόφωνα την άδεια στον συγκεκριμένο κρατούμενο», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση ακροδεξία ρητορεία.

Στην κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι, ο τρομοκράτης δεν έχει επιδείξει κανένα ίχνος μεταμέλειας, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι, οι πράξεις παραμένουν ειδεχθείς και η χορήγηση της άδειας δεν σημαίνει τίποτα για τις πράξεις.

«Ο νόμος στον πολιτισμένο κόσμο καταδικάζει πράξεις και όχι γενικότερες ιδεολογίες» τόνισε ο κ. Κοντονής και επέκρινε τη ΝΔ διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση όταν είχε εξέλθει με άδεια ο Ξηρός δεν είπε ότι φταίει η κυβέρνηση.

Άγρια κόντρα Κοντονή – Μπακογιάννη

Θλιβερό απολογητή του Κουφοντίνα, χαρακτήρισε τον υπουργό Δικαιοσύνης, η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αναρωτήθηκε τι άλλαξε από τότε που ο Κουφοντίνας ζητούσε άδεια και δεν του δινόταν με βάση το ίδιο θεσμικό πλαίσιο. Επίσης κατηγόρησε τον κ. Κοντονή για επιλεκτική ευαισθησία, θυμίζοντας τις δηλώσεις που έκανε όταν είχε βγει η απόφαση για την Ηριάννα. « Δεν ήταν δικαστική απόφαση τότε;» αναρωτήθηκε και σημείωσε «όλο το παρεάκι με την συλλογικότητα Α, τον Ρουβίκωνα, τη συλλογικότητα Β όταν θέλουμε να τους καλύψουμε είμαστε πρώτοι, όταν όμως πρέπει να τους καταδικάσετε κρύβεστε κ. Κοντονή».

Για ανακρίβειες και ψέματα της κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι «εμείς ουδέποτε επιδοκιμάσαμε δολοφονικές ενέργειες και ουδέποτε στέρξαμε συμπαραστάτες σε ανθρώπους που διέπραξαν ειδεχθή εγκλήματα».

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας μέσω twitter ανέφερε: «Είναι απολύτως ψευδές ότι ο δολοφόνος Κουφοντίνας πήρε άδεια χάρη σε δική μου διάταξη όπως ισχυρίσθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης».

«Στην πραγματικότητα, αυτό που επέβαλα ήταν το δικαίωμα βέτο του δικαστικού λειτουργού στις άδειες», ανέφερε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε ότι« διάταξη του κ. Παρασκευόπουλου ήταν αυτή που μείωσε το όριο παραμονής στις φυλακές για βαριά αδικήματα από τα 20 χρόνια στα 8».

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

Ο κ. Δένδιας κατέληξε, «ας δείξουν επιτέλους στην κυβέρνηση λίγο σεβασμό ,τουλάχιστον στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας».

Οξεία σύγκρουση και για τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Νωρίτερα, στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης στη Βουλή βρέθηκε και ο νόμος Παρασκευόπουλου με αφορμή την στυγερή δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη.

«Ο δολοφόνος έκανε χρήση του συγκεκριμένου νόμου και εξήλθε καθώς δεν υπήρχε απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών, που προϋπέθετε ο προηγούμενος νόμος», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για μεθοδευμένη εξαπάτηση του κοινοβουλίου.

Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία κατάργησης του νόμου Παρασκευόπουλου, με εισηγητή τον ίδιο τον πρώην υπουργό, που έκανε δημόσια έκκληση από το Κανάλι της Βουλής να καταργηθεί η ρύθμιση του.

«Στοχοποιούμαι με τον πιο βίαιο και βάναυσο τρόπο ως ο άνθρωπος που έβαψε το χέρι του με αίμα. Από το 2005 η χώρα έχει αποσυμφορητικούς νόμους και δυνάμει αυτών γίνεται το σύνολο των απολύσεων από τις φυλακές», υποστήριξε ο Νίκος Παρασκευόπουλος, προσθέτοντας ότι για το γεγονός ότι υπάρχει υποτροπή δεν ευθύνεται ο νομός για τις απολύσεις.

«Ακόμη και αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο συγκεκριμένος κρατούμενος θα είχε εξέλθει των φυλακών μετά το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, διότι είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής και από το νόμου πληρούσε τις προϋποθέσεις να αφεθεί ελεύθερος», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, υπερασπιζόμενος τον ισχυρισμό του πρώην υπουργού ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος, καθώς ως έκτακτος νόμος έχει περιορισμένη χρονική ισχύ.

Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι με το νέο ποινικό κώδικα δεν θα χρειαστεί άλλος αποσυμφορητικός νόμος, γιατί και οι θέσεις των κρατουμένων έχουν αυξηθεί και η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί, χρεώνοντας στη ΝΔ την πατρότητα αυτών των νόμων.

πηγή athina984.gr

olymbic idea