ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

7 June, 2018 - 04:50

Categories: 

Έ. Κουντουρά: Ο τουρισμός μας ενώνει όλους - Το 2017 χρονιά ρεκόρ στον τουρισμό του Ν. Αιγαίου

«Ο τουρισμός μάς ενώνει όλους» τόνισε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στην ομιλία της κατά τη διάρκεια των εργασιών του 15ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανάπτυξη που πραγματοποιείται στη Σύρο, αναφερόμενη αναλυτικά στις προσπάθειες που έχει καταβάλει η κυβέρνηση και στους σχεδιασμούς που υπάρχουν για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

«Ο τουρισμός αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση» επεσήμανε μεταξύ άλλων η κ. Κουντουρά εκφράζοντας την ικανοποίηση της για το γεγονός ότι οι προσπάθειες που υπήρξαν είχαν ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα με ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη. Υπήρξαν αποτελέσματα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην ανάπτυξη νέων θεματικών προϊόντων και υπάρχει δυναμική ανάπτυξης σε όλους τους τομείς Τουρισμού, τόνισε η κ. Κουντουρά.

 

Η υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε επίσης, ότι το υπουργείο σχεδιάζει ειδικό πρόγραμμα με τίτλο «Τουριστικές επιχειρήσεις ανοικτές 365 μέρες τον χρόνο» για τις τουριστικές περιοχές της χώρας, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα να θεσπιστούν ειδικές τουριστικές ζώνες.

 

«Το 2017 υπήρξε χρονιά ρεκόρ σε όλα τα μεγέθη στον τουρισμό του Νοτίου Αιγαίου» τόνισε η κ. Κουντουρά η οποία χαρακτήρισε σημαντική από κάθε άποψη την συνεισφορά της Περιφέρειας στην εθνική οικονομία. Αναφερόμενη μάλιστα στις Κυκλάδες επεσήμανε ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής αποτελεί ο πολυνησιακός της χαρακτήρας.

 

Εξήρε επίσης το επίπεδο συνεργασίας του υπουργείου Τουρισμού με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο προσπαθεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε τόπου με σκοπό να υπάρχει μία δίκαιη ανάπτυξη για όλα τα νησιά και για όλες τις περιοχές.

 

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τις δικές σας προσπάθειες διότι ο τουρισμός μας ενώνει» τόνισε κλείνοντας την ομιλία της η κ. Κουντουρά απευθυνόμενη στους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

πηγή amna.gr

olymbic idea