ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

10 October, 2017 - 04:39

Categories: 

Αλ. Τσίπρας: «Μένουμε Ευρώπη δεν σημαίνει μόνο μνημόνια αλλά και υπεράσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» – Κυβερνητική προχειρότητα στο νομοσχέδιο σχολιάζει η ΝΔ

«Καμία παράδοση, θρησκεία, οικογένεια δεν μπορεί να επιτάσσει να μένουν άνθρωποι στο περιθώριο, η νομική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου είναι ένα μικρό και σημαντικό βήμα στην άρση των διακρίσεων που διχάζουν την κοινωνία» τόνισε ο πρωθυπουργός, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την διόρθωση φύλου . Η συζήτηση ολοκληρώνεται την Τρίτη στη Βουλή με την ονομαστική ψηφοφορία.

Ο κ Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ ότι κάνει παραχωρήσεις σε μια ακροδεξιά ατζέντα και στον αρχηγό της ότι έχει μετατρέψει το κόμμα σε υβρίδιο νεοφιλελευθερισμού στην οικονομία και ακραίου λαϊκισμού στα ανθρωπινά δικαιώματα.

Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς και στην εκκλησία που καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός είπε ότι σεβόμαστε όλες τις απόψεις αλλά κυβέρνηση επιλέγει τον δρόμο υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αρμόζει στον σύγχρονο κόσμο, προκειμένου να μην διαιωνίζεται η περιθωριοποίηση, το μπόουλινγκ και ο εξευτελισμός της προσωπικότητας μερίδας συμπολιτών μας.

«Το «Μένουμε Ευρώπη» δεν σημαίνει για εμάς μένουμε στα μνημόνια αλλά δίνουμε μάχες για να υπερβούμε τις αδικίες» τόνισε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας όσους -όπως είπε- όψιμα κόπτονται για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας συμμετέχοντας σε διαδηλώσεις και δεν λαμβάνουν υπόψιν ότι 19 χώρες μέλη της ΕΕ έχουν κάνει ήδη πράξη όσα ψηφίζουμε σήμερα.

Κυβερνητική προχειρότητα στο νομοσχέδιο σχολιάζει η ΝΔ

«Ο πρωθυπουργός δημιουργεί δίπολα και επιφυλάσσει για τον ΣΥΡΙΖΑ το ρόλο του καλού πρίγκιπα. Το νομοθέτημα αποτελεί άλλη μια κυβερνητική προχειρότητα και δεν δίνει ολιστική απάντηση στα προβλήματα των μειονοτήτων» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας. Επανέλαβε τη διαφωνία του κόμματος για το άρθρο που αφορά την φυλομετάβαση από τα 15, επικαλούμενος και την άποψη της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας ότι πριν από τα 17 δεν υπάρχει διαμορφωμένη προσωπικότητα.

Σ. Κοντονής: «Η κυβέρνηση έπρεπε να νομοθετήσει για τους διεμφυλικούς έφηβους»

«Η κυβέρνηση δεν μπορούσε να μην πάρει πρωτοβουλία και η Βουλή να μην νομοθετήσει μετά τις συγκλονιστικές τοποθετήσεις γονέων διεμφυλικών ατόμων που περιέγραφαν μια κατάσταση στα όρια του οικογενειακού δράματος», τόνισε ο Σταύρος Κοντονής  μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή κατά η διάρκεια της συζήτησης για την ταυτότητα φύλου. 

Υπεραμυνόμενος της ρύθμισης για διόρθωση φύλου από τα 15 έτη, είπε ότι 

«δε νομοθετούμε με βάση ιδεολογίες και ιδεοληψίες, αλλά για τους Έλληνες πολίτες που χρήζουν της προσοχής μας» και πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη διάταξη εξοπλίστηκε με τον αυστηρό προσδιορισμό επιστημονικού συμβουλίου που θα γνωμοδοτεί προκειμένου να μην υπάρχουν κενά. 

Ο κ Κοντονής, έκανε λόγο παράλληλα για έντονη παραπληροφόρηση από κέντρα του κίτρινου τύπου που διαλαλούσαν ότι η κυβέρνηση επιτρέπει στα 15χρονα με μια δήλωση να αλλάξουν φύλο, ενώ εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ τόνισε ότι ενδημεί μια ακροδεξιά αντίληψη,  γιατί θεωρεί ότι πιέζεται ακόμη και από το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

«Δεν υπήρξε η απαραίτητη ψυχραιμία του πολιτικού συστήματος όσον αφορά της σχέσεις κράτους Εκκλησίας που είναι ένα εξελισσόμενο ζήτημα και που το πολιτικό σύστημα οφείλει να ορθώσει το δικό του λόγο με σεβασμό στην εκκλησία και το πολίτευμα» υποστήριξε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Εν τω μεταξύ την Τρίτη στη μια μετά το μεσημέρι θα διεξαχθεί στη Βουλή ονομαστική ψηφοφορία  για το σύνολο των άρθρων του νομοσχεδίου, μεταξύ αυτών και την φυλομετάβαση στους ανηλίκους ζήτησε η Χρυσή Αυγή, ενώ θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία και για την τροπολογία που αφορά εμμέσως την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωση Ξάνθης».

Αν δεν αλλάξει κάτι στους κυβερνητικούς χειρισμούς οι ψήφοι των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στο να διαμορφωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία και να ψηφιστεί η διάταξη.

Σημείο αιχμής παραμένει το άρθρο 3 του νομοσχεδίου που αφορά στην φυλομετάβαση από τα 15 έτη, το οποίο καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ, ενώ συγκεντρώνει αντιδράσεις από τουλάχιστον 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επιφυλάξεις από δύο βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και την πλήρη άρνηση της ΝΔ, που ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο επι της αρχής, κατεβάζοντας δική της πρόταση νόμου.

Τη δική της πρόταση νόμου κατέθεσε η ΝΔ

Περιλαμβάνει διόρθωση φύλου από τα 18, το πρόσωπο που αιτείται διόρθωση να μην είναι έγγαμο και να μπορεί μόνο μια φορά να ζητήσει τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου, ενώ θα πρέπει να επαναλαμβάνει τη διαδικασία στο δικαστήριο δύο φορές, που να απέχουν μεταξύ τους διάστημα 4 μηνών.

Εσωκομματικές αναταράξεις και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Λέει ναι επί της αρχής, ωστόσο δύο βουλευτές της διαφωνούν είτε με το σύνολο των ρυθμίσεων, είτε με το άρθρο 3 για τους ανηλίκους. Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κρεμαστινός ανακοίνωσε ότι δεν θα στηρίξει το νομοσχέδιο και είτε θα καταψηφίσει είτε θα απόσχει, ενώ επιφυλάξεις για την φυλομετάβαση από τα 15 εξέφρασε και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Οι ΑΝΕΛ λένε ναι επι της αρχής.

Διαφωνούν ωστόσο ως προς το επίμαχο άρθρο 3 , ενώ υπάρχουν και κάποιο βουλευτές όπως ο Κώστας Κατσίκης και ο Βασίλης Κόκκαλης, οι οποίοι άφησαν να διαφανεί ότι δεν θα ψηφίσουν ούτε επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Αρνητικό στο νομοσχέδιο είναι το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.

Το Ποτάμι ψηφίζει επί της αρχής και υποστηρίζει και το άρθρο για την διόρθωση φύλου από τα 15.

Κόντρες στην Ολομέλεια για την ταυτότητα φύλου

Υπέρ των θέσεων της Εκκλησίας τάχθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, κατηγορώντας όσους ασκούν κριτική εναντίον της Ιεράς Συνόδου για «ρατσιστικά σχόλια»!

«Δηλαδή, ζούμε σε μια χώρα που άπαντες μπορούν να έχουν άποψη, σεβόμαστε δικαιώματα των διεμφυλικών -και καλά κάνουμε- αλλά αρνούμαστε το δικαίωμα στην Εκκλησία, στην Ιερά Σύνοδο, να εκφράσει άποψη για ζητήματα που πρωτίστως την αφορούν, δηλαδή για ζητήματα της πίστεως» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και επισήμανε «Εμείς πιστεύουμε και σεβόμαστε τις απόψεις της Εκκλησίας, ως ορθόδοξοι χριστιανοί. Εσείς που είστε άθεοι δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε για την Εκκλησία. Για την Εκκλησία έχουμε δικαίωμα να μιλάμε εμείς που την σεβόμαστε και την αγαπάμε!» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή είπε «Αν είσαι άθεος κύριε Κοντονή να βγεις και να το υπερασπιστείς, όχι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».

Άμεση η ήταν η απάντηση του κ. Κοντονή ο οποίος είπε ότι δεν θα μπει σε θεολογική συζήτηση με τον κ. Γεωργιάδη, προσθέτοντας «εμείς είμαστε με την Οκτωβριανή επανάσταση. Δεν είμαστε με τον Στάλιν! Αυτό το κατάλαβαν μέχρι και Εσθονοί βουλευτές και μας έστειλαν συγχαρητήρια επιστολή. Εσείς εδώ, το έχετε καταλάβει;» και πρόσθεσε «από το 1968 σε αυτή τη χώρα υπήρχε το ΚΚΕ εσωτερικού, το οποίο έδινε αγώνα για σοσιαλισμό με ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινο πρόσωπο».

Ο κομμουνισμός και ο σοσιαλισμός είναι μια απελευθερωτική ιδεολογία που δυσφημίστηκε τα χρόνια του Στάλιν, -μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη και για δεξιά παρέκκλιση» γιατί βάζει τις σχέσεις παραγωγής πάνω από τις κοινωνικές σχέσεις» κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Αστείο να μιλάτε για Οκτωβριανή Επανάσταση την ώρα που φιλάτε τα χέρια Πούτιν και του Τράμπ, τα κοινωνικά δικαιώματα είναι ταξικά και είναι υποκριτική η στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανταπάντησε η Αλέκα Παπαρήγα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «όσο πιο δεξιά πάει τόσο πιο αριστεροφανή λάβαρα σηκώνει».

πηγή athina984.gr

olymbic idea