ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

9 March, 2018 - 15:11

Ανοίγει η αυλαία των Παραολυμπιακών Αγώνων με την Τελετή Έναρξης

Πρώτη θα παρελάσει, όπως προβλέπεται, σήμερα η Ελλάδα στην Τελετή Έναρξης των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων της PyeongChang 2018. Σημαιοφόρος θα είναι ο Κωνσταντίνος Πετράκης.

 

Η Τελετή θα αρχίσει στις 13:00 ώρα Ελλάδος (20:00 ώρα Κορέας) και θα προβληθεί στον επίσημο ιστότοπο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής στη διεύθυνση, https://www.youtube.com/watch?v=wHu4TCx_xQc

 

Πρόκειται για τους μεγαλύτερους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες που έχουν διοργανωθεί, με τη συμμετοχή 567 αθλητών από 48 χώρες και της ομάδας «ουδέτερων Παραολυμπιακών αθλητών» με αθλητές από τη Ρωσία.

 

Συνολικά θα απονεμηθούν 80 μετάλλια σε έξι αθλήματα: αλπικό σκι, χιονοσανίδα (snowboarding), χόκεϊ επί πάγου σε έλκηθρο, κέρλιγκ με αμαξίδιο, σκι αντοχής και δίαθλο.

 

Από αύριο, αρχίζει και η αθλητική δράση με την κατάβαση ανδρών και γυναικών στο αλπικό σκι. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Βεροιώτης αθλητής Κωνσταντίνος Πετράκης ο οποίος συμμετέχει στην Χιονοσανίδα κατηγορία UL και αγωνίζεται τη Δευτέρα 12 Μαρτίου και Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018.

 

Η πρώτη εμφάνιση της Βόρειας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση της σε Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες με δύο αθλητές στο Σκι Αντοχής. Σε αντίθεση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες πριν μερικές εβδομάδες όπου Βόρεια και Νότια Κορέα παρέλασαν μαζί με κοινή σημαία σήμερα θα παρελάσουν ξεχωριστά.

 

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής Andrew Parsons δήλωσε απογοητευμένος από αυτή την απόφαση, τόνισε όμως ότι η Παραολυμπιακή Επιτροπή της Βόρεια Κορέας σέβεται τις αρχές και αξίες της Διεθνούς Παραολυμπιακης Επιτροπής.

 

Η πώληση των εισιτηρίων

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι έχουν πουληθεί περισσότερα από 280.000 εισιτήρια δίνοντας στους αθλητές την δυνατότητα να αγωνιστούν μπροστά σε γεμάτα στάδια.

 

Η Γεωργία και το Τατζικιστάν θα κάνουν το ντεμπούτο τους σε αυτούς τους Παραολυμπιακούς ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τη μεγαλύτερη ομάδα με 68 αθλητές.

 

Το Ολυμπιακό Στάδιο χωρητικότητας 35.000 θέσεων είχε φιλοξενήσει και τις τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων τον περασμένο Φεβρουάριο.

olymbic idea