ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

13 September, 2023 - 17:30

Categories: 

Αντετοκούνμπο: «Όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός, είμαι Αφρικανός

 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε podcast και μίλησε για πάρα πολλά πράγματα. Ένα από τα πρώτα που βγήκαν στην επιφάνεια ήταν η επιμονή του να βρεθούν οι Μιλγουόκι Μπακς στο ίδιο επίπεδο επιθυμίας για έναν ακόμα τίτλο. Μία ακόμη... προειδοποίηση πως αν οι πρωταθλητές του 2021 δεν ανταγωνιστούν την... πείνα του, τότε εκείνος θα πρέπει να κοιτάξει και σε άλλες αγορές.

 

Ωστόσο, ο Giannis μίλησε και για την καταγωγή του, έπειτα από σχετική ερώτηση, για το ποιο κομμάτι του χαρακτήρα του είναι «ελληνικό» και ποιο «αφρικανικό, μπλέκοντας και τον Χακίμ Ολάζουν, ο οποίος μολονότι Αφρικανός, έγινε διεθνής με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

«Όλοι γνωρίζουν ότι εγώ είμαι Νιγηριανός»

«Έχω τις αξίες και τις αρχές της Νιγηρίας. Άλλωστε οι γονείς μου είναι Νιγηριανοί και έχω μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Βέβαια εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, μεγάλωσα στην Ελλάδα, με την ευρωπαϊκή νοοτροπία, οπότε έχω στοιχεία και από τις δύο πλευρές. Η περίπτωση μου μοιάζει λίγο με του Ολάζουον γιατί και εκείνος αν και Νιγηριανός αντιπροσώπευε περισσότερο το αμερικάνικο κομμάτι του», είπε αρχικά ο Αντετοκούνμπο.

 

Και πρόσθεσε: «Στο τέλος της ημέρας, όλοι γνωρίζουν ότι εγώ είμαι Νιγηριανός. Αυτή την κουλτούρα έχω. Το καλοκαίρι πήγα και με τη μητέρα μου, συνάντησα τους συγγενείς μου. Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, έχω παίξει με την Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός, Αφρικανός».