ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3682 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'name' of non-object in user_node_load() (line 3682 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3683 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'picture' of non-object in user_node_load() (line 3683 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3684 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'data' of non-object in user_node_load() (line 3684 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

11 June, 2023 - 23:31

Categories: 

Απόλυτο αφεντικό ο Ολυμπιακός!

 

Τα απολύτως απαραίτητα έκανε ο Ολυμπιακός στον χθεσινό τρίτο τελικό της Basket League, ώστε να λυγίσει ένα «χλωμό» Παναθηναϊκό με 75-52 στο «καυτό» ΣΕΦ έκανε το 2-1 στην σειρά και πλέον να απέχει μία μόλις νίκη από το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ακολούθησαν πιστά το πλάνο τους και βασιζόμενοι στην πιεστική τους άμυνα, υποχρέωσαν τους «Πράσινους» σε 20 συνολικά λάθη, αποδεικνύοντας την ανωτερότητά τους. Με τον Σάσα Βεζένκοφ να … σφίγγει τα δόντια μετά τον τραυματισμό του στον δεύτερο τελικό του ΟΑΚΑ και να βρίσκεται μάλιστα στην αρχική πεντάδα ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στον τρίτο τελικό.

Με τον Μιχάλη Λούντζη να δίνει τον ρυθμό και να σκοράρει ο Ολυμπιακός βρέθηκε να προηγείται 11-4 στο 3’. Οι Σάσα Βεζένκοφ και Τόμας Γουόκαπ ήταν συνοδοιπόροι σε αυτό το αρχικό ερυθρόλευκο προβάδισμα. Με τον Λι να ηγείται στο σκοράρισμα ο Παναθηναϊκός αναθάρρησε κι έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Πονίτκα και Γκριγκόνις, οι «πράσινοι» έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι 18-19.

Ο Μπαρτζώκας βλέποντας την ομάδα του να χωλαίνει σε δημιουργία, έριξε στο παρκέ τους Σλούκα- Μακ Κίσικ. Οι δυο γκαρντ ήταν ιδιαίτερα επιδραστικοί και με δικούς τους πόντους έφεραν τον Ολυμπιακό στο 25-19 του 13’. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν ψηλά στην άμυνα αναγκάζοντας τους «Πράσινους» σε σωρεία λαθών. Με τους Φαλ – Παπανικολάου, Λαρεντζάκη να βοηθούν εκτελεστικά και τον Μακ Κίσικ να εκτελεί από παντού οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν διαφορά 15 πόντων στο 17’ (36-21). Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο εκμεταλλεύθηκε κάποια λάθη και ορισμένες άστοχες επιλογές των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα μειώνοντας σε 36-28 με την λήξη του πρώτου μέρους

Με ξεκάθαρη επιδίωξη να … καθαρίσουν το ματς μπήκαν στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι. Με τους Γουόκαπ και Βεζένκοφ να «πυροβολούν» από την περιφέρεια και τον Λούντζη σε πολύ καλή βραδιά σε δημιουργία κι εκτέλεση, ο Ολυμπιακός άνοιξε τη διαφορά στους 14 πόντους στο 24 για το 44-30. Με τους Γκριγκόνις, Καλαϊτζάκη ο Παναθηναϊκός μείωσε προσωρινά σε 46-38, αλλά η είσοδος του Σλούκα έδωσε πνοή στον Ολυμπιακό. Με τον Σλούκα να σκοράρει από την περιφέρεια, αλλά και να μοιράζει διαδοχικές ασίστ στον Φαλ, οι Πειραιώτες έκλεισαν την τρίτη περίοδο  προηγούμενοι με 57-41. 

Με τον Σλούκα να δίνει ρυθμό και να σκοράρει οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 64-44 στο 33’ έχοντας ως βάση τη πολύ πιεστική τους άμυνα αναγκάζοντας τους «πράσινους» σε πολλές λάθος επιλογές. Τα καλάθια των ΜακΚίσικ και Σλούκα έφεραν τον Ολυμπιακό στο +25 (73-48) στο 38’ και ουσιαστικά τα πάντα είχαν κριθεί.. 

Τα δεκάλεπτα : 18-19, 36-28, 57-41, 75-52

 

 

 

Ομάδα: