ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

16 October, 2023 - 21:30

Categories: 

Αταμάν: «Έχουμε φτιάξει μια ομάδα που ενθουσιάζει το ελληνικό μπάσκετ!»

 

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην Ulker Sports Arena κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (17/10, 20:15) για την τρίτη αγωνιστική της EuroLeague και ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στο TRT Sports για την εμπειρία του στον «πράσινο» πάγκο, τους στόχους με το «τριφύλλι», την επιστροφή του στην Κωνσταντινούπολη και τον ενθουσιασμό που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε φτιάξει μια καλή ομάδα στον Παναθηναϊκό που ενθουσιάζει το ελληνικό μπάσκετ.

Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει μια σοβαρή κυριαρχία στο ελληνικό μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός έχει στο παρελθόν έξι τίτλους EuroLeague, αλλά κανέναν από το 2011. Η ομάδα είχε πιάσει πάτο στην EuroLeague τις δύο τελευταίες σεζόν.

Πήγαμε σε μια νέα δομή. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή. Χάσαμε το πρώτο μας ντέρμπι στην EuroLeague με τον Ολυμπιακό στην παράταση μπροστά σε 20.000 κόσμο, αλλά είμαστε νέα ομάδα. Είμαστε μια ομάδα που αναπτύχθηκε πρόσφατα. Κερδίσαμε την Μπάγερν Μονάχου την περασμένη εβδομάδα.

Οι στόχοι είναι μεγάλοι. Φυσικά η μεταγραφική περίοδος δεν ήταν εύκολη. Κάναμε σοβαρές μεταγραφές, αλλά δεν είναι εύκολο να κάνουμε αυτές τις μεταγραφές στην Ευρώπη και να φτιάξουμε μια νέα ομάδα με στόχο το πρωτάθλημα. Παρ' όλα αυτά πιστεύω ότι έχουμε φτιάξει μια καλή ομάδα και θα κυνηγήσουμε τους στόχους μας μέχρι το τέλος.

 

Υπάρχει μεγάλη αγάπη όχι μόνο στο ΟΑΚΑ, αλλά και στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλες προσδοκίες, και υπάρχει μεγάλος σεβασμός από τον Ολυμπιακό. Ο σεβασμός αυτός βέβαια δεν πηγάζει από το όνομά μου. Με βλέπουν ως έναν προπονητή που κυριάρχησε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια με την Αναντολού Εφές και κατέκτησε δύο συνεχόμενες φορές την EuroLeague.

 

Θέλουν το έβδομο αστέρι κάθε φορά που το βλέπουν. Πιστεύω ότι τους έλειπε αυτός ο ενθουσιασμός. Σηκώνω τις γροθιές μου για τον κόσμο κάθε φορά που βγαίνω στο γήπεδο. Με αυτόν τον ενθουσιασμό φτιάξαμε αυτήν την ομάδα. Προσπαθούμε να συνδεθούμε με το κοινό και να δημιουργήσουμε την ακατανίκητη ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ.

 

Γενικότερα οι σχέσεις, η οπτική γωνία του κοινού και του κόσμου στο δρόμο είναι πολύ καλές. Πολύς κόσμος παρακολουθεί μπάσκετ στην Ελλάδα. Είναι στο ίδιο επίπεδο ή και πιο μπροστά από το ποδόσφαιρο. Γι' αυτό είναι τόσο ευχάριστο, αλλά και μεγάλη ευθύνη ταυτόχρονα.

 

Ομάδα: