ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

10 January, 2024 - 20:24

Categories: 

Αταμάν: «Σημαντικό να νικήσουμε την Μονακό, έχουμε πολύ καλή χημεία»

 

Πολύ σημαντικό παιχνίδι για την προσπάθεια του Παναθηναϊκού AKTOR να τερματίσει ψηλά στην Ευρωλίγκα χαρακτήρισε το αυριανό με τη Μονακό στο ΟΑΚΑ (11/1, 21:15) ο Εργκίν Αταμάν.

«Κάθε ομάδα είναι διαφορετική. Πιστεύω πως τακτικά η Μονακό μοιάζει με την Εφές. Έχει πολύ επικίνδυνους περιφερειακούς, όπως ο Μάικ Τζέιμς, ο Τζόρνταν Λόιντ, ο Άλφα Ντιαλό. Έχει σκόρερ και δημιουργούς, ενώ και οι ψηλοί της κάνουν καλή δουλειά στα ριμπάουντ και στην άμυνα. Κανείς δεν έχει χρόνο για να προετοιμαστεί κατάλληλα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Δίχως αμφιβολία, η Μονακό είναι πιο αθλητική από την Εφές, αλλά και καλύτερη αμυντικά. Θα είναι ένα πιο σκληρό παιχνίδι. Είναι ένα σημαντικό ματς για εμάς. Νικήσαμε στην έδρα της Μονακό με σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά μιλάμε για μια ομάδα που ανήκει στα φαβορί για το Final Four. Θα είναι κομβικό να την νικήσουμε ξανά. Αν κερδίσουμε θα πάρουμε ένα σπουδαίο πλεονέκτημα. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας», ανέφερε.

Όσο για τον χαρακτηρισμό «μάστερ της ψυχολογίας» που του απέδωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά τη νίκη επί της Εφές είπε: «Έτσι είναι η Euroleague. Πρέπει κάθε παιχνίδι να το αντιμετωπίζουμε ως τελικό, γιατί στο τέλος μια νίκη μπορεί να μας κρατήσει μακριά από την τέταρτη θέση ή εκτός των playoffs. Σε κάθε ματς πρέπει να παίζεις σαν να είναι τελικός. Έχουμε συγκέντρωση για κάθε παιχνίδι. Κάθε ματς είναι διαφορετικό, απέναντι σε άλλον αντίπαλο. Σίγουρα, όταν παίζουμε στο ΟΑΚΑ η ατμόσφαιρα μας δίνει αρκετή ενέργεια και μεγάλο κίνητρο. Θέλουμε να κερδίζουμε τόσο για τους εαυτούς μας, όσο και για τον κόσμο που έρχεται εδώ να μας υποστηρίξει».

Για την κατάσταση των παικτών του και το αν υπάρχουν νέα προβλήματα πέραν των Λούκα Βιλντόσα και Ιωάννη Παπαπέτρου σημείωσε: «Όχι. Φυσικά, όλοι είναι κουρασμένοι. Ξοδέψαμε αρκετή ενέργεια. Όμως, το ίδιο ισχύει και για τις άλλες ομάδες. Η Μονακό έπαιξε χθες και σήμερα είχε ταξίδι. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιο νέο πρόβλημα. Ελπίζω πως ύστερα από αυτό το παιχνίδι ο Παπαπέτρου θα γυρίσει στην ομάδα».

Τέλος, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει παρουσιάσει η ομάδα του. «Το πιο σημαντικό είναι να "χτίσεις" καλή χημεία και πιστεύω πως αυτό έχουμε τώρα. Όλοι παίζουν για τους συμπαίκτες τους και έχουν καταλάβει τους ρόλους τους. Αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε το μέλλον. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα με υψηλούς στόχους. Έχουμε πάρει ένα καλό πλεονέκτημα μέχρι στιγμής και θέλουμε να το κρατήσουμε μέχρι το τέλος της σεζόν. Είμαστε στην τέταρτη θέση και θέλουμε να τη διατηρήσουμε. Θα είναι πολύ κρίσιμο να κρατήσουμε αυτή τη θέση και να μπούμε στα playoffs ως τέταρτοι».

 

Ομάδα: