ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

9 August, 2023 - 23:02

Βήμα πρόκρισης με Μπερνάρ ο Ευρωπαίος Παναθηναίκός!

 

Το πρώτο πολύ αποφασιστικό βήμα για πρόκριση απέναντι στην Μαρσέιγ πέτυχε ένας πολύ ψυχωμένος Παναθηναϊκός! Οι «Πράσινοι» βγαλμένοι από τις σπουδαιότερες βραδιές της ευρωπαϊκής τους ιστορίας υπέταξαν με 1-0 την γαλλική ομάδα, χάρη σε πανέμορφο γκολ του Μπερνάρ στο 83’  και απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο «Βελοντρόμ» του 15Αύγουστου για το εισιτήριο στα πλέι – οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εκεί, όπου εφόσον τα καταφέρουν, θα τους περιμένει η Μπράγκα. Ένα γκολ – μαγεία βγαλμένο από την ποιότητα των τριών αλλαγών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που αποδείχθηκαν χρυσές». Κι αυτό διότι συνεργάστηκαν άψογα οι Κλεινχέισλερ-Ιωάννίδης πριν ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός με εξαιρετικό πλασέ χάρισε στον «Τριφύλλι» μία τεράστια νίκη την οποία άξιζε σε κάθε περίπτωση! 

Εκπλήξεις από Γιοβάνοβιτς 

Εκπλήξεις και σημαντικές διαφοροποιήσεις  επεφύλασσε στην Μαρσέιγ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού προχώρησε σε τρεις αλλαγές συγκριτικά με την τελευταία αναμέτρηση απέναντι στη Ντνίπρο, αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τον Γιάννη Κώτσιρα, τον Μπερνάρ και τον Σεμπάστιαν Παλάσιος.

Συγκεκριμένα ο Μπρινιόλι βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ  με τους Βαγιαννίδη, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ στην άμυνα. Οι Πέρεθ και Βιλένα συγκροτούσαν το δίδυμο των ανασταλτικών χαφ στον άξονα με τον Τζούριτσιτς μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, ενώ τον Σπόραρ που διατηρήθηκε στην κορυφή της επίθεσης, πλαισίωναν  ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς και ο Ντάνιελ Μαντσίνι.

Με φουλ επιθετικές επιδιώξεις μπήκε στην αναμέτρηση το «Τριφύλλι», αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ. Με τους Βιλένα – Πέρεθ σε εξαιρετική βραδιά τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι, όσο και στην δημιουργία οι «Πράσινοι» είχαν τον ρόλο του πρωταγωνιστή υποχρεώνοντας την φημισμένη γαλλική ομάδα σε παθητικό ρόλο. Η μεγάλη ευκαιρία έλειψε για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος, ωστόσο, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειχνε ότι είχε το μομέντιουμ ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό της αναμέτρησης.

Με την Μαρσέιγ να χάνει την μοναδική της ευκαιρία στο 22’ με τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος αστόχησε σε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση

 

Το δεύτερο μέρος βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει την καθολική υπεροχή., αναζητώντας το γκολ, Μάλιστα από το 65’ οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να αγωνίζονται με αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Κοντογκμπιά με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μία αποβολή την οποία κέρδισε πανέξυπνα ο Τζούριτσιτς από τον άσο της Μαρσέιγ και έμελλε να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο Γιοβάνοβιτς βλέποντας την υπεραριθμία, αποφάσισε να ρισκάρει, Πέρασε στο χορτάρι τους Κλεινχέισλελ, Ιωαννίδη και Μπερνάρ, με τους τρεις παίκτες να τον δικαιώνουν πανηγυρικά!

 

Προβάδισμα πρόκρισης με Μπερνάρ στο 83’

Η υπεροχή του Παναθηναϊκού απέφερε καρπούς με πρωταγωνιστές τις τρεις αλλαγές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Συγκεκριμένα στο 83’ και έπειτα από φανταστική συνεργασία Μπερνάρ – Κλεινχέσιλερ και Ιωαννίδη, με τον διεθνή φορ να πασάρει εξαιρετικά προς τον Μπερνάρ και τον Βραζιλιάνο με ψύχραιμο πλασέ να ανοίγει το σκορ για τους πράσινους μέσα σε αποθέωση!

 

Ομάδα: