ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

9 March, 2018 - 04:16

Categories: 

Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για Κουρουμπλή, Ξανθό, Πολάκη

Καταψηφίστηκε η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, που θα διερευνούσε τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των διατελεσάντων υπουργών Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή Παύλου Πολάκη, καθώς δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη -από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής – απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

 

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, άκυρο η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι, ενώ απείχαν ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων.

 

Για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ψήφισαν συνολικά βουλευτές 267 . Έγκυρα 238 ψηφοδέλτια. Άκυρα 29 ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης 86 ψήφισαν . Κατά της πρότασης ψήφισαν 151 . Παρών 1

Για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ψήφισαν 267 συνολικά βουλευτές. Έγκυρα 234 ψηφοδέλτια. Άκυρα 33 ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης 88 ψήφισαν . Κατά της πρότασης ψήφισαν 145 . 1 παρών

 

Για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές. Έγκυρα 236 ψηφοδέλτια. Άκυρα ψηφοδέλτια 31. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86 . Κατά της πρότασης ψήφισαν 149 . Παρών 1

 

Προηγήθηκε η σφοδρή κριτική που άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την τοποθέτηση του 

 

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «φθηνή επικοινωνιακή γυμναστική αντιπερισπασμού» και «εμφανώς κακοστημένη απόπειρα αντιπερισπασμού» εκ μέρους της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη με αυτή την πρόταση, «που τη θυμήθηκαν όλως τυχαίως» μετά το ξέσπασμα του μεγάλου σκανδάλου της Novartis, όπως είπε, και αφού ήρθε η δικογραφία για δέκα πολιτικά πρόσωπα.

 

Εξαιρετικά έντονη ήταν και η κριτική που άσκησε στον κ. Μητσοτάκη με αφορμή τη  στάση του απέναντι στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα. «Στα εθνικά θέματα δεν χωρά ανευθυνότητα», τόνισε ο κ. Τσίπρας, καταλογίζοντας ανευθυνότητα στη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

«Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο»

 

Ειδικότερα, μιλώντας για τα εθνικά θέματα και τη στάση του κ. Μητσοτάκη, του είπε ότι «καλό θα ήταν να τα αφήσουμε έξω από το γήπεδο μιας αντιπαράθεσης προκειμένου να αποκτήσουμε επικοινωνιακά οφέλη». Σχολίασε πως είχε την εντύπωση ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να τα αφήσει έξω το τελευταίο διάστημα, «δεν αντέξατε όμως στον πειρασμό και ήρθατε εδώ για να κατηγορήσετε την κυβέρνηση». «Εγώ δεν θα μπω στον ίδιο ρόλο που εσείς μπήκατε», του είπε ο πρωθυπουργός. Σημείωσε πράγματι η περιοχή μας τελευταία χρόνια είναι περιοχή αστάθειας, ότι αλλάζει ποιοτικά η συμπεριφορά των γειτόνων μας και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει, ότι έχουμε γύρω μας μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή και με εξελίξεις που εγκυμονούν ανησυχίες».

 

«Η χώρα εδώ και τρία χρόνια έχει ανακτήσει το ρόλο που της αναλογεί ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας. Είναι κάτι που αναγνωρίζουν όλοι οι ηγέτες που επισκέφτηκαν την Ελλάδα», πρόσθεσε διαβεβαιώνοντας ότι είναι αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο όπως και η ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι παράγοντας σταθερότητας. Παιχνίδια με την Ελλάδα δεν μπορούν να παίζουν, έχουμε ανοικτές θύρες για συνεννόηση, όχι για παιχνίδια, είπε.

 

πηγή  Αθήνα 9.84 – ΑΠΕ ΜΠΕ

olymbic idea