ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

15 April, 2018 - 04:51

Categories: 

Γάλλος ΥΠΕΞ: Το Παρίσι θα λάβει αποφάσεις για τη Συρία από την Δευτέρα

Ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, μιλώντας νωρίτερα στο τηλεοπτικό κανάλι TF1 ανέφερε ότι «από την Δευτέρα» η χώρα του θα αναλάβει πρωτοβουλίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και στη Σύσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες για να σχεδιαστεί ένας «οδικός χάρτης προς μία ειρηνική διευθέτηση» με «όσους θέλουν να συμμετάσχουν».

 

Στο μεταξύ, λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι την Δευτέρα θα συζητηθεί στην γαλλική Βουλή και στη Γερουσία το θέμα της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, χωρίς όμως να υπάρξει στο τέλος σχετική ψηφοφορία. Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, το Σύνταγμα της χώρας προβλέπει τέτοιες διαδικασίες όπου μετά από απόφαση στρατιωτικής επέμβασης σε άλλη χώρα, γίνεται συζήτηση χωρίς ψηφοφορία. Συγκεκριμένα, αναφέρονται στο άρθρο 35 του Συντάγματος με βάση το οποίο κάθε κυβέρνηση διαθέτει τρεις ημέρες για να ενημερώσει την Βουλή για τέτοιου είδους επέμβαση στο εξωτερικό. Θυμίζουν επίσης ότι το Σύνταγμα προϋποθέτει την έγκριση της Βουλής μόνο σε περίπτωση που χρειάζεται να αποφασιστεί παράταση της επέμβασης όταν αυτή ξεπερνάει τους τέσσερις μήνες.

 

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα ώρα Γαλλίας με εισήγηση της κυβέρνησης. Αύριο ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ θα συναντηθεί με τους προέδρων των κοινοβουλίων Φρανσουά ντε Ριγκί από τη Δημοκρατία Μπροστά και Ζεράρ Λαρσέρ από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών όπως και τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για να οργανώσουν τη συζήτηση της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρόεδροι ενημερώθηκαν για την επίθεση στη Συρία, αργά χθες τη νύχτα, λίγο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση.

 

Στην ημερήσια διάταξη της Δευτέρας υπήρχε αρχικά προγραμματιστεί για το μεσημέρι συζήτηση για το νομοσχέδιο για το άσυλο και την μετανάστευση, το οποίο και μεταφέρθηκε για το βράδυ της Δευτέρας μετά την σημερινή έκτακτη απόφαση.

 

Να σημειώσουμε ότι στη διάρκεια της ημέρας, δεν ήταν λίγοι αυτοί που άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση ότι πήρε μία τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να έχει προηγηθεί μία σχετική συζήτηση και έγκριση από την Βουλή, με πρώτο τον πρόεδρο της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν Λικ Μελανσόν.

πηγή athina984.gr

olymbic idea