ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

27 April, 2023 - 00:18

Categories: 

Γιοβάνοβιτς: «Φέραμε όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που ήταν σε λήθαργο, δίπλα στην ομάδα»

 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναφέρθηκε στην πίεση που έχει ο Παναθηναϊκός φέτος, στο rotation που έκανε στο ματς με τον Βόλο, αλλά και στη συσπείρωση του κόσμου γύρω από την ομάδα.

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

 

 

 

 

Για την πίεση που έχει ο Παναθηναϊκός: «Όχι μόνο εγώ, υποφέραμε όλοι σαν ομάδα, φυσιολογικά μεν αλλά ξέροντας πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν από παιχνίδι σε παιχνίδι. Η πίεση όσο πλησιάζει το τέλος του πρωταθλήματος μεγαλώνει. Το πρώτο ματς εδώ ήταν το δέκατο παιχνίδι και θα κάναμε ένα μικρό ρεκόρ, είχαμε φέρει 15.000 κόσμο και ήταν σημαντικό να γυρίσουν πίσω χαρούμενοι. Η πίεση είναι μεγάλη από την αρχή έως το τέλος.

Όσο πλησιάζει το φινάλε αυξάνεται αλλά είναι κάτι που πρέπει να συμβιβαστείς με τις μεγάλες ομάδες. Πρέπει να αντέξουμε. Το πρόγραμμα είναι επίπονο για όλες τις ομάδες όπως έχει δημιουργηθεί σε δύο εβδομάδες θα έχουμε πέντε παιχνίδια και όλα ντέρμπι. Με ανησυχία, με πίεση, με χαρά μεγάλη αν καταφέρουμε να κερδίσουμε. Απλά δεν έχουμε τη χαρά να σταθούμε σε μια νίκη για μια-δυο μέρες γιατί από αύριο πρέπει να ξεκινήσουμε την προετοιμασία ενόψει ΑΕΚ».

Για τις αλλαγές και το rotation που έκανε: «Είχαμε πριν τρεις μέρες ένα παιχνίδι που κράτησε 105 λεπτά, ήταν μεγάλο σε διάρκεια με τις καθυστερήσεις, τρομερό σε ένταση. Είχαμε και κάποια μικροπροβλήματα και ξέροντας πως θα έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια ήταν φυσιολογικό πως δεν θα μπορέσουμε με τους ίδιους παίκτες να βγάλουμε το πρόγραμμα που είναι τόσο σύντομο στο χρόνο. Κάποιοι παίκτες ήθελαν διαφορετική διαχείριση, κάποιοι είχαν κίνητρο να παίξουν για να δείξουν την αξία.

Δεν κάναμε κάποιες μεγάλες αλλαγές. Ο Κώτσιρας μέχρι πρόσφατα ήταν βασικός, ο Σάρλια το ίδιο. Ο Μαντσίνι το ίδιο. Ο Ιωαννίδης και ο Σπόραρ είναι δύο παίκτες που παίζουν εναλάξ. Μόνο ο Βέρμπιτς ουσιαστικά ήταν η αλλαγή.

 

Μπορεί στο πρώτο μέρος να ήμασταν αγχωμένοι όμως είναι και φυσιολογικό. Δεν έχουμε τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες με την ομάδα του Βόλου. Ξέρουμε πόσο καλά μπορεί να αμυνθεί. Η ευτυχία για εμάς είναι πως καταφέραμε στην αρχή του δεύτερου μέρους να ανοίξουμε το σκορ και εν συνεχεία να διαχειριστούμε το παιχνίδι»

Για το μόλις ένα γκολ που έχει δεχτεί ο Παναθηναϊκός τις τελευταίες αγωνιστικές: «Είμαστε μια συμπαγής ομάδα. Είμαστε εργατικοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πειθαρχημένη ομάδα. Δεν είναι πάντα εύκολο στο παιχνίδι μέσα να ελέγξεις τα συναισθήματα ενός επιθετικού, ενός εξτρέμ και πρέπει να είναι αφοσιωμένοι. Εγώ είμαι από τους προνομιούχους προπονητές γιατί έχω παίκτες έτοιμους να κάνουν αυτά τα πράγματα. Έχουν τη διάθεση να τρέξουν, να καλύψουν τους χώρους, να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο. Αυτή η ομάδα είτε το θέλουμε, είτε όχι για να κάνουμε τον Παναθηναϊκό ξανά μεγάλο έπρεπε να ξεκινήσουμε απ' αυτά τα πράγματα. Και τα επόμενα χρόνια πιστεύω θα είναι καλύτερος απ' ότι σήμερα. Με καλύτερο προπονητή, καλύτερους παίκτες. Είναι μια βάση που μελλοντικά μπορείς να χτίσεις καλύτερα πράγματα απ' ότι σήμερα».

Για τη νοοτροπία μεγάλης ομάδας που έχει επαναφέρει: «Το μεγαλύτερο πράγμα που έχουμε κάνει είναι που φέραμε όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού που ήταν σε λήθαργο να είναι δίπλα στην ομάδα. Με αυτή την πίστη, με αυτή τη διάθεση, αυτό οι ποδοσφαιριστές μου μπορούν να τα κατανοήσουν στον μεγαλύτερο βαθμό. Μην ξεχνάτε πως περάσαμε και κάποιες εποχές κόβιντ χωρίς φιλάθλους. Οπότε κάποιοι παίκτες και οι συνάδελφοι μου δεν μπορούσαν να ζήσουν όσα ζω εγώ σήμερα και οι παίκτες μου με τον κόσμο. Όλοι μαζί ζούμε κάτι απόλυτα φυσιολογικό για τον Παναθηναϊκό».

Ομάδα: