ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

19 February, 2023 - 21:20

Categories: 

Διαστημικός και Κυπελλούχος ο Θρύλος

Σε … παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα τον τελικό Κυπέλλου στα «Δύο Αοράκια» απέναντι στο Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη. Οι «ερυθρόλευκοι» αποδίδοντας εκπληκτικό μπάσκετ συνέτριψαν την ομάδα των δυτικών προαστίων  με 85-57 (σ.σ. που βρέθηκε για πρώτη φορά σε έναν τελικό μετά την νίκη επί της ΑΕΚ με 77-65) και κατέκτησαν με εμφατικό τρόπο το Κύπελλο Ελλάδας για 11η φορά στη ιστορία τους.

Με την ψυχολογία στα ύψη από τον σαββατιάτικο θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού και με διάθεση να … πνίξουν τον αντίπαλό τους μπήκαν στο παρκέ οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Με «όπλο» την πολύ πιεστική τους άμυνα και την απίστευτη ενέργεια, που έβγαλαν οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν φουριόζοι προκαλώντας … ασφυξία στους αντιπάλους τους. Με  Βεζένκοφ, Φαλ να είναι «μπροστάρηδες» στον εκτελεστικό τομέα προηγήθηκαν 29-10 στο 10’ . Στο δεύτερο δεκάλεπτο την σκυτάλη πήρε ο φοβερός Πίτερς συμβάλλοντας με 11 πόντους και 4/5 σουτ  ώστε ο Ολυμπιακός να προηγηθεί ακόμη και με διαφορά 30 πόντων στο 17’ (σ.σ. 41-11) με εκπληκτικό καλάθι του Σλούκα και ουσιαστικά να δίνουν διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο κομμάτι του τελικού. Το Περιστέρι προσπάθησε να αντιδράσει και με τρίποντα του Φρανσίσκο μείωσε στο ημίχρονο σε 45-21, αλλά ήταν οφθαλμοφανές ότι υστερούσε σε όλους τους τομείς.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς χωρίς να δώσει το παραμικρό δικαίωμα στους αντιπάλους και έφτασε με τρόπο εκκωφαντικό στην νίκη με 85-57 και την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Κυπέλλου.

Ομάδα: