ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

15 February, 2018 - 23:01

Categories: 

ΔΝΤ: Ουδέν νεώτερον μέχρι… νεωτέρας

«Δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία επιστροφής της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα. Παραμένουμε σε στενή επαφή και με την ελληνική πλευρά και με τους ευρωπαϊκούς θερμούς. Δεν υπάρχουν όμως νεώτερα. Εστιάζουμε στο πώς θα ενεργοποιηθεί το επί της Αρχής ελληνικό πρόγραμμα». Αυτό επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, κατά τη σημερινή ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου.

Επανέλαβε ότι οι προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση του προγράμματος αφορούν αφενός μεν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Ελλάδας και αφετέρου την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. «Κατά την συνάντηση της κας Λαγκάρντ με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, η επικεφαλής του Ταμείου σχολίασε θετικά την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Συνεχίζονται οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους οι οποίες χρονολογούνται από το 2015. Η απόφαση του Eurogroup του Ιανουαρίου επιτάχυνε τις συζητήσεις. Εργαζόμαστε για να έχουμε θετική έκβαση το ταχύτερο δυνατό».

Αναφερόμενος στην πιθανότητα να έχει συμμετοχή το ΔΝΤ στην περίοδο μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος του ESM, ο κ. Ράις τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι ώστε το Ταμείο να βοηθήσει μία χώρα: «Στόχος είναι να βοηθούμε το ενδιαφερόμενο Κράτος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ακόμα και σε χώρες της Ευρωζώνης το ΔΝΤ έχει δώσει οικονομική βοήθεια και ακολούθως συνέχισε να συνεισφέρει με οικονομικές αναλύσεις ή μέσω των Εκθέσεών του».

πηγή athina984.gr

olymbic idea