ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

4 May, 2022 - 21:04

Categories: 

Δυνάστης ο Θρύλος σήκωσε το 47ο στην Τούμπα!

 

Μέγας είσαι Θρύλε! Με εμφάνιση και καρδιά Πρωταθλητή ο Ολυμπιακός έδειξε ποιός είναι το αφεντικό και υπέταξε τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα με 2-1 με εμφατική εικόνα κι εμφάνιση  πανηγυρίζοντας και έκανε γύρο του θριάμβου μέσα στην Τούμπα κατακτώντας και μαθηματικά το 47ο Πρωτάθλημα στην ιστορία του. Σκόρεε οι Ρόνι Λόπες (51′) και Ρέαμπτσιουκ (62′).

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την έκπληξη κι εμπιστεύθηκε φανέλα βασικού στον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής στο νικηφόρο ματς της περασμένης Κυριακής κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα Ρόνι Λόπες και με σχηματισμό 4-2-3-1.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν για ακόμη μια φορά ο Τόμας Βατσλίκ, ενώ την αμυντική τετράδα απάρτιζαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Λαλά, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ. Οι Μπουχαλάκης και Εμβιλά συγκροτούσαν το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων, με τον Μαντί Καμαρά σε ρόλο πιο οργανωτικό. Οι Μασούρας και Ρόνι Λόπες ξεκινούσαν τις ενέργειές τους από τις δύο πτέρυγες, ενώ στην κορυφή της επίθεσης επέστρεψε ο Τικίνιο.

Από την πλευρά του ο τεχνικός των γηπεδούχων Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον «Δικέφαλο του Βορρά» με σύστημα 4-2-3-1 και τους Μουργκ, Τσόλακ βασικούς, ενώ στον πάγκο βρέθηκε ο Άντριγια Ζίβκοβιτς. Ο Πασχαλάκης βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια  στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο και Σίντκλεϊ. Στα χαφ Τσιγγάρας με Κούρτιτς, ενώ τη μεσοεπιθετική τριάδα συνέθεταν οι Μουργκ, Σοάρες και Μιτρίτσα. Στην κορυφή ο φορμαρισμένος Τσόλακ.

 

Γρήγορο προβάδισμα ο ΠΑΟΚ με Μουργκ

Ο Ολυμπιακός μπήκε μουδιασμένος στην αναμέτρηση. Κάτι το οποίο εκμεταλλεύθηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι με την στήριξη των οπαδών τους είχαν τον ενθουσιασμό των πρώτων λεπτών και μάλιστα ευτύχησαν να  ανοίξουν το σκορ στην πρώτη ουσιαστική φάση που δημιούργησαν. Μόλις στο 10’ ο Σοάρες αφού προσπέρασε τον Μπα, έκανε  το γύρισμα με την άμυνα του Ολυμπιακού να μην μπορεί να διώξει και ο Μουργκ σκοράρει με εξουδετερωμένο τον Βατσλίκ και 1-0!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει πρόβλημα στην μετάβαση και να παρουσιάζει πολλά κενά σε όλες του τις γραμμές. Με τους γηπεδούχους να απειλούν εκ νέου στο 21’ και τον Μπα να απομακρύνει τη τελευταία στιγμή μετά από σουτ του Τσόλακ.  

Μετά το «προβληματικό» πρώτο 25λεπτο οι «ερυθρόλευκοι» με κεφάτο τον Ρόνι Λόπες άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 31’ έχασαν την σημαντικότερή τους ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσια. Ο Μαντί Καμαρά βρέθηκε  σε επίκαιρη θέση για γκολ, όμως η κεφαλιά που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

 

Τριπλή αλλαγή και ισοφάριση με Ρόνι Λόπες!

Ο Μαρτίνς βλέποντας τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, αποφάσισε να .. φρεσκάρει την ομάδα. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους πέρασε τους Αγκιμπού Καμαρά, Γκάρι Ροντρίγκες και Γιουσέφ Ελ Αραμπί στις θέσεις των Μπουχαλάκη-Μασούρα–Τικίνιο έχοντας ως ξεκάθαρη επιδίωξη να προσθέσει ποιότητα και ταχύτητα σε μεσαία γραμμή και επίθεση.

Οι αλλαγές του Πορτογάλου τεχνικού έφεραν αποτέλεσμα. Οι Πρωταθλητές μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο μέρος και ….. φαινόταν από μακριά ότι το γκολ της ισοφάρισης ήταν θέμα χρόνου, Έτσι, λοιπόν το πολύ δυνατό ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έφερε το 1-1 για τον Θρύλο, με σκόρερ την … κεντρική φυσιογνωμία των τελευταίων ημερών Ρόνι Λόπες!

Συγκεκριμένα, στο 51’ κι έπειτα από ωραία κάθετη του Ελ Αραμπί στον Ροντρίγκες, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Λόπες με σουτ στην κίνηση πέτυχε το 1-1!

 

Γκολάρα ο Ρέαμπτσιουκ!

Με την ψυχολογία στα ύψη από την γρήγορη ισοφάριση ο Ολυμπιακός συνέχισε να επιτίθεται κατά κύματα και στο 60’ έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία όταν  το σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες απομάκρυνε δύσκολα ο Πασχαλάκης.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς συνέχισαν να έχουν το απόλυτο έλεγχο στο ματς και στο 62’ έκαναν την απόλυτη ανατροπή τίτλου!

Έπειτα από σέντρα του Λαλά και αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ, η μπάλα στρώθηκε στον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Με τον Μολδαβό μπακ – χαφ να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στην φετινή SuperLeagueγα το 1-2!

 

Ο ΠΑΟΚ που προσπάθησε να πιέσει στην συνέχεια και στο 83’ έχασε μοναδική ευκαιρία με κεφαλιά του Ολιβέιρα να περνάει άουτ.

 

 

Διαιτήτευσε ο Πορτογάλος Λουίς Γκοντίνιο. Κίτρινες είδαν οι Μασούρας, Λόπες, Βατσλίκ, Μαντί Καμαρά  και ο στενός συνεργάτης του Πέδρο Μαρτίνς Ρούι Κάστρο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης  Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46’ λ.τρ. Μιχάι), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (61’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ, Σοάρες (61’ Α. Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (75’ Ολιβέιρα),  Τσόλακ (64’ Ακπομ).

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Μπα (64’ λ.τρ. Α. Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46’ Α. Καμαρά), Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Μασούρας (46’ Ροντρίγκες), Λόπες (78’ Βρουσάι), Τικίνιο (46’ Ελ Αραμπί)