ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

8 February, 2018 - 03:57

Categories: 

Δωρεάν ξεναγήσεις του Δήμου Αθηναίων: άνοιξαν οι δηλώσεις συμμετοχής

Οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι εδώ! Δηλώστε συμμετοχή.

 

Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, επιστρέφει το Φεβρουάριο και το Μάρτιο.

 

Μάθετε την Αθήνα …αλλιώς

Το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, η Πνύκα και το Μουσείο της Ακρόπολης είναι μερικά από τα σημεία που περιλαμβάνονται στο  πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Αθηναίων. Οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι μία περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Για δεύτερη φορά οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και άνοιξαν την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 12.00.

 

«Το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων είναι μία αγαπημένη συνήθεια για το Δήμο Αθηναίων και πολύ πετυχημένη, θεσμός πλέον για τον ΟΠΑΝΔΑ και την πόλη μας», δήλωσε η  Προϊσταμένη Μουσείων, Συλλογών και Πολιτιστικών Χώρων του ΟΠΑΝΔΑ, Ελένη Χρονοπούλου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την εκπομπή «Άλλα νέα;» με την Μαρία Παύλου, καθώς, όπως επισήμανε, «ολοένα και περισσότεροι πολίτες της Αθήνας θέλουν να μάθουν την ιστορία της, να γνωρίσουν όμορφες γωνιές και μνημεία της, αλλά και «πιπεράτες» ιστορίες, βγαλμένες από την ίδια την καθημερινότητα της πόλης».

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ξενάγηση στα Γκράφιτι των δρόμων της Αθήνας. Όπως είπε η κα Χρονοπούλου, «η συγκεκριμένη ξενάγηση συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των νέων ανθρώπων και προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να τρυπώσουν σε γωνιές της πόλης και να τη δουν με άλλα μάτια».

 

Η συμμετοχή είναι έγκυρη με κράτηση θέσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.opandaxenagiseis.gr

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε έως και δύο ξεναγήσεις (2 άτομα/ ξενάγηση)

 

Πληροφορίες και διευκρινήσεις αποκλειστικά για τεχνικά θέματα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις info@opandaxenagiseis.gr και dospi@opanda.gr, καθώς και στο τηλέφωνο 210 5151541, κα Ελένη Κονιτσιώτη

 

Το εισιτήριο εισόδου στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους επιβαρύνει τους συμμετέχοντες στην ξενάγηση.

 

Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι ξεναγήσεις στους εξωτερικούς χώρους δεν θα πραγματοποιούνται.

 

 

πηγή athina984.gr

olymbic idea