ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

24 October, 2022 - 20:13

Categories: 

Είχε Γκαρσία η ΑΕΚ και «καθάρισε»

 

Σε ράγες επιτυχιών συνεχίζει ακάθεκτη η ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι» έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Λιβάι Γκαρσία, που πέτυχε και τα δύο γκολ (50’ 71’ πεν.0 επικράτησε με 2-0 εκτός ε΄δρας του Λεβαδειακού και επέστρεψε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα μένοντα ςστο κυνήγι των έξι πόντων από τον πρωτοπόρο και «απόλυτο» Παναθηναϊκό (σ.σ. 27 έναντι 21)

Παράλληλα, ο «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να διαχειριστούν ιδανικά τις πέντε σημαντικές τοςυ απουσίες (σ.σ. είχαν μείνει στην Αθήνα οι τραυματίες Τσούμπερ, Άμραμπατ Φαν Βεερτ, Μοχαμάντι και Χατζισαφί) συν του ότι παρατάχθηκε χωρίς ένα καθαράαιμο αριστερό μπακ

Από την άλλη πλευρά οι Βοιωτοί παρέμειναν  στην τελευταία θέση έχοντα ςτην συντροφιά του Ιωνικού με μόλις τρεις βαθμούς και χωρίς νίκη. Με τον Ματίας Αλμέιδα να επιλέγει τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ στο βασικό σχήμα και συγκεκριμένα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Με τον Γάλο νεοαποκτηθέντα αμυντικό να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την φανέλα της «Ένωσης»

Ο Αθανασιάδης παρέμεινε κάτω από την εστία, με τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Σιντιμπέ στην άμυνα. Καθαρός κόφτης ο Σιμάνσκι, με εσωτερικούς τους Γκατσίνοβιτς, Ελίασον και τον Πινέδα μπροστά τους. Οι Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης, σε διάταξη 4-4-2.

Μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος η ΑΕΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα όπου κυριάρχησε ολοκληρωτικά  πετυχαίνοντας και τα δύο της τέρματα.

Στο 50’ η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ μ’ ένα κινηματογραφικό γκολ. Από λάθος που έγινε στη μεσαία γραμμή από πλευράς των γηπεδούχων, οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα έβγαλαν τη φάση για το γκολ που σημείωσε ο Λιβάι Γκαρσία, στην οποία κυριολεκτικά χάθηκε η μπάλα μέχρι την τελική σέντρα του Ελίασον.

Το γρήγορο γκολ απελευθέρωσε τους φιλοξενούμενους, που είχαν και τη στήριξη 2.500 πιστών τους οπαδών, που δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα στις εξέδρες. Στο 70’ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι.   

Ο Βεργέτης είδε παράβαση  σε μαρκάρισμα του Χάμοντ στον Γκατσίνοβιτς, το VAR τον ειδοποίησε να πάει να ξαναδεί τη φάση, όπως κι έγινε. Πήγε, την είδε, αλλά απόφαση δεν άλλαξε και έτσι η ΑΕΚ με νέο πέναλτι βρήκε δεύτερο γκολ στη Λιβαδειά με τον Λιβάι Γκαρσία να εκτελεί ψύχραιμα την εσχάτη των ποινών και «κλείδωσε» το ματς.