ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

20 January, 2018 - 04:57

Categories: 

Εθνική επιπολαιότητα και μικροκομματική μιζέρια χρέωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Διεκδικούμε με αποφασιστικότητα την επίλυση του ζητήματος σε μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία έναντι όλων, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ,αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την ονομασία των Σκοπίων.

 

Υπογράμμισε ότι υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας ώστε να λυθεί οριστικά ένα πρόβλημα το οποίο φορτώθηκε στη χώρα το 1992 καταλογίζοντας ευθύνες για την εξέλιξη αυτή στον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κι όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός προτίμησε να οικοδομήσει την προσωπική του πολιτική καριέρα παρά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος.

 

Είναι θετικό ότι μετά την πολιτική αλλαγή στην γειτονική χώρα βλέπουμε μια κυβέρνηση αποφασισμένη να κάνει βήματα , μένει όμως να το δούμε στην πράξη ανέφερε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι εκτός από την ονομασία αναζητούμε κι ένα ευρύτερο πλαίσιο συμφωνίας που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο αλυτρωτισμού η ανιστόρητων διεκδικήσεων .

 

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήρε για την στάση του τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο λέγοντας ότι με την τοποθέτηση του έστειλε ένα μήνυμα ομοψυχίας και νηφαλιότητας , αντιθέτως έστρεψε τα βέλη του κατά του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητοστάκη για τον οποίο είπε ότι αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση ελπίζοντας ότι θα δοξαστεί κρυπτόμενος. Κλιμακώνοντας την κριτική του για το ίδιο θέμα του καταλόγισε εθνική επιπολαιότητα και μικροπολιτική μιζέρια επειδή όπως είπε τον νοιάζει να συγκρατήσει την ακροδεξιά πτέρυγα του και να παίξει παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης.

 

«Αργά η γρήγορα, θέλει δε θέλει θα υποχρεωθεί να πάρει θέση όσο δύσκολο κι αν είναι γι αυτόν», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

 

Για το ζήτημα της φορολογίας στη μεταμνημονιακή εποχή

 

Σε επτά μήνες από τώρα η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται πλέον σε καθεστώς μνημονίων, ανέφερε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Καταρχάς ανέφερε ότι ήδη έχουν προβλεφθεί συγκεκριμένες ελαφρύνσεις, από τα αντίμετρα που περιλαμβάνονταν στη δεύτερη αξιολόγηση, για να προσθέσει ότι «όμως σίγουρα δεν μπορούμε να μείνουμε εκεί». «Είναι στις προτεραιότητες μας, να εξετάσουμε τρόπους ώστε η αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, που δεδομένα θα έχει θετική επίπτωση και στα προσδοκώμενα έσοδα, να αποτυπωθεί και σε μια σειρά θετικών παρεμβάσεων στο φορολογικό, στοχεύοντας όμως κυρίως στα μεσαία και χαμηλά στρώματα που το έχουν πραγματικά ανάγκη».

 

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η ΝΔ βλέπει καθημερινά «να ηττώνται το ένα μετά το άλλο τα σχέδια αποσταθεροποίησης και να μην πιάνει η πρωτοφανής προπαγάνδα καταστροφολογίας», μια παράταξη που κάθε μέρα που περνά, όπως πρόσθεσε, αποδεικνύει τις τρεις όψεις της πολιτικής της ύπαρξης: κοινωνική αναλγησία, πολιτικός τυχοδιωκτισμός, ηθικό μειονέκτημα.

 

Πρόσθεσε δε, ότι «την προδιαγεγραμμένη πορεία εξόδου από τα μνημόνια, δεν μπορεί να τη διακόψει κανένας».«Όσα εμπόδια και να ορθωθούν, δεν είναι ικανά να τη σταματήσουν».

πηγή athina984.gr

olymbic idea