ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

28 August, 2017 - 01:51

Categories: 

Εκπληκτικός ο Doviziozo, 4η νίκη και πρωτοπορία!

Ο Andrea Dovizioso διανύει την καλύτερη του χρονιά στο MotoGP και το επιβεβαιώνει σε κάθε αγώνα. Γρήγορος, ώριμος και αποφασισμένος, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, παλεύει και παίρνει αυτό που θέλει σε κάθε αγώνα. Στο Silverstone ξεκίνησε από την 6η θέση αλλά σύντομα έδειξε πως είναι ικανός για τη νίκη. Με το πράσινο φως της εκκίνησης ο Valentino Rossi που ξεκίνησε από τη 2η θέση τέθηκε επικεφαλής κάνοντας μια από τις σπάνιες, πολύ καλές εκκινήσεις του.

Στον 300ο αγώνα της καριέρας του ο Rossi άρχισε να χτίζει μια μικρή διαφορά παρά τη ζέστη που επικρατούσε και δεν ευνοεί καθόλου τη Yamaha. Ο Marquez έστριψε 2ος και ο Dovizioso άρχισε τα προσπεράσματα. Πρώτα, πέρασε τον Lorenzo που αυτή τη φορά, παρότι ξεκινούσε από την 5η θέση, δεν έκανε καλή εκκίνηση, όπως στους τελευταίους αγώνες. Στη συνέχεια, στον 3ο γύρο, ο Dovizioso πέρασε τον Cruthclow και λίγο αργότερα άλλαξε μερικές φορές θέσεις με τον Marquez. Στις μάχες αυτές είχε προστεθεί και ο Vinales που σε αυτόν τον αγώνα πήρε μεγάλο ρίσκο επιλέγοντας το μαλακό πίσω ελαστικό ακολουθώντας τη συνηθισμένη τακτική του Zarco αλλά και του Dovizioso στον προηγούμενο αγώνα. Όταν ήταν μπροστά, στο γκρουπάκι της 2ης θέσης, φάνηκε να έχει αργή είσοδο στις στροφές, κάτι που έδινε μικρό πλεονέκτημα στον Rossi. Ενώ ο Dovizioso είχε ανεβάσει το ρυθμό του και ήταν ήδη δεύτερος πίσω από τον Rossi, 7 γύρους πριν το τέλος του αγώνα έσπασε ο κινητήρας της Honda του Marquez αφήνοντας τον θεατή.

Η αλήθεια είναι πως ο Marquez δεν είχε το ρυθμό που όλοι περίμεναν και πριν το σπάσιμο του κινητήρα είχε πιεστεί πολύ από τον Crutchlow. Τρεις γύρους πριν το τέλος του αγώνα, ο Dovizioso έκανε την κίνηση του και πέρασε τον Valentino Rossi που είχε ήδη προβλήματα με το κράτημα της Yamaha, κάτι που περίμενε, όπως δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα. Λίγο αργότερα ο Rossi δέχθηκε πέρασμα και από τον Vinales. Έτσι, ο Dovizioso πήρε τη νίκη που σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του Marquez τον ανέβασε στην κορυφή της βαθμολογίας. Αυτή, ήταν η 4η φετινή νίκη του Dovizioso και έγινε ο μοναδικός αναβάτης με 4 νίκες τη φετινή χρονιά. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Maverick Vinales, σε μια πίστα που πέρσι κέρδισε με τη Suzuki και φέτος πήρε ένα μεγάλο ρίσκο αλλά του βγήκε σε καλό. Ο Valentino Rossi ήταν επικεφαλής για τους 17 από τους 20 γύρους του 300ου του αγώνα και τελικά ολοκλήρωσε στην 3η θέση. Φάνηκε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και την επιστροφή του στο βάθρο μετά τη νίκη του στο Assen.

Ο Cal Crutchlow δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο στον αγώνα της πατρίδας του, ήταν όμως πολύ κοντά αφού τερμάτισε 1,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή και ήταν ο πρώτος μη εργοστασιακός αναβάτης. Ο Jorge Lorenzo έκανε πιο σταθερό αγώνα σε σχέση με τους προηγούμενους, αλλά πήρε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Τερμάτισε 5ος με διαφορά μόλις 3,5 δευτερόλεπτα από τον νικητή. Ο Johann Zarco τερμάτισε 6ος με τους Pedrosa, Redding, Rins και Bautista να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Πολύ καλή εμφάνιση από τους Redding και Rins.

Επόμενος αγώνας, στις 10 Σεπτεμβρίου, το GP του San Marino στην πίστα Misano World Circuit-Marco Simoncelli, Μόλις 60 χιλιόμετρα από τη γενέτειρα του πρωτοπόρου πλέον στη βαθμολογία, Andrea Dovizioso.

olymbic idea