ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

14 May, 2018 - 16:54

Categories: 

Ελεύθερος και ο δεύτερος από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Ελεύθερος με τους ίδιους αυστηρούς περιοριστικούς όρους είναι και ο δεύτερος από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς μέχρις ότου η ελληνική δικαιοσύνη αποφασίσει για το καθοριστικό ζήτημα της χορήγησης ή μη ασύλου.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αποφάσισε να μην αναστείλει την απόφαση για την παροχή ασύλου στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό, οπως ζητούσε το Υπουργείο Μεταναστευτικης πολιτικης που προσέφυγε κατα της σχετικης απόφασης της δευτεροβαθμιας επιτροπης ασύλου.

 

Ωστόσο, μέχρι η δικαιοσύνη να αποφανθεί επι της ουσίας του κρίσιμου θέματος της χορήγησης ασύλου, που εκκρεμεί και ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, το δικαστήριο αποφάσισε να του επιβάλει σειρά περιοριστικών όρων για λόγους ασφαλείας.

 

Συγκεκριμένα, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επι της αίτησης ακύρωσης δεν θα του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ο τόπος διαμονής του θα είναι συγκεκριμένος σε μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση, ενώ υποχρεούται να εμφανίζεται καθημερινά στο ΑΤ διαμονής του.

 

Επισημαίνεται ωστόσο, πως η διοίκηση οφείλει να λάβει κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του Τούρκου με την προϋπόθεση ότι τα μέτρα δεν θα ισοδυναμούν με κατά ουσία κράτηση αυτού.

 

Επιπλέον, σε περίπτωση μη τήρησης των όρων το δικαστήριο δύναται ανά πάσα στιγμή, κατόπιν υποβολής σχετικής αιτήσεως, να ανακαλέσει την παρούσα απόφαση.

πηγή  athina984.gr

olymbic idea