ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

16 May, 2018 - 04:14

Categories: 

Επανέρχεται ο «θεσμός» των Brussels Group

Η προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο και συνάμα να αντικρούσει σε επικοινωνιακό τουλάχιστον επίπεδο την κριτική της αντιπολίτευσης περί συνέχισης της αυξημένης επιτροπείας αναμένεται να συνοδευτεί από κάποιες συμβολικές κινήσεις με πιο χαρακτηριστική την «επαναφορά» του θεσμού του Brussels Group.

 

Για να μην υπάρξουν περιθώρια υπονόμευσης του αφηγήματος της κυβέρνησης ότι μαζί με την λήξη του προγράμματος «εκδιώχτηκε» και η τρόικα από την Αθήνα, η συνέχιση της μεταμνημονιακής επιτροπείας ή αλλιώς της αξιολόγησης των οικονομικών επιδόσεων της χώρας, θα διεξάγεται μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδος και θεσμών στις Βρυξέλλες.

 

Η ιδέα αυτή, που ήταν αποτέλεσμα συζητήσεων στο επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού, έχει ήδη μεταφερθεί από τον Υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο προς τα ηγετικά κλιμάκια των θεσμών και οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει βρει ευήκοα ώτα. Μια ακόμη παράμετρος, που επίσης επιδιώξει να εξασφαλίσει το Μέγαρο Μαξίμου, σχετίζεται με την απόσπαση πολιτικών εγγυήσεων την επομένη της λήξης του προγράμματος, για ελάφρυνση της λιτότητας, με τη δυνατότητα «εφικτών» τροποποιήσεων με «βελτιωτικό» πρόσημο αναφορικά με τα ψηφισθέντα μέτρα για περικοπές στις συντάξεις.

πηγή athina984.gr

olymbic idea