ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

12 August, 2017 - 02:29

Categories: 

Ζάκυνθος: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο όρος Βραχίωνα – Καίγονται χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 14:30 στο όρος Βραχίωνα, και αυτή τη στιγμή μαίνεται λίγα χιλιόμετρα πάνω από τα χωριά Πηγαδάκια και Καλλιθέα.

Στο σημείο βρίσκονται όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, ενώ νωρίς το απόγευμα έφτασαν στη Ζάκυνθο για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης, 30 πυροσβέστες με 4 οχήματα από την Πάτρα και τον Πύργο.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, μέχρι στιγμής έχουν καεί πάνω από χίλια στρέμματα δασικής έκτασης και ελαιώνες, ενώ φόβοι υπάρχουν και για στάβλους που βρίσκονται πάνω στο βουνό.

Τέλος, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο χωριό της Βολίμας στη βόρεια πλευρά της Ζάκυνθου. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας κινήθηκαν πολύ γρήγορα και η φωτιά δεν πήρε μεγάλη έκταση.

Μαίνονται για τρίτη μέρα οι φωτιές στα χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, που εισήλθαν στο έδαφος της Θεσπρωτίας.

Η πρώτη πυρκαγιά πέρασε σε ελληνικό έδαφος  από τα ελληνικά μειονοτικά χωριά στην Αλβανίας στις 14.20 στην περιοχή Παλαμπάς, όπου καίει χαμηλή αραιή βλάστηση και αντιμετωπίζεται από 6 πυροσβέστες με τρία οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η δεύτερη πυρκαγιά είναι στην περιοχή Λημέρι και καίει χαμηλή πυκνή βλάστηση και μπήκε σε ελληνικό έδαφος στις 17.50 το απόγευμα.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 4-5 μποφόρ.

Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά η οποία ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στα Καλύβια Αττικής και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μυκόνου και Γαλάζιας Ακτής.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Ζάλογγο.

πηγή Αθήνα 9.84 

olymbic idea