ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

14 July, 2017 - 07:49

Categories: 

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, αλλά μεγάλο Έθνος

«Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, αλλά μεγάλο Έθνος και εγώ ερωτεύτηκα αυτό το Έθνος και σε όλη μου τη σταδιοδρομία προσπάθησα πάντα να σεβαστώ την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, γιατί δεν τη σέβονται όλοι οι Ευρωπαίοι» ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,  μετά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο σημείο που γυρίζει σελίδα. Επιστρέφουν η εμπιστοσύνη, σταθερότητα και ανάπτυξη» είπε και συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την προσπάθεια αυτή. «Χαίρομαι για όσα η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός πραγματοποιούν. Είναι μια γιγάντια επίδοση. Η πρόοδος είναι απόρροια ευρύτατων μεταρρυθμίσεων που έχει πραγματοποιήσει η χώρα τα τελευταία δύο χρόνια» σημείωσε ο κ. Γιούνκερ.

«Αποτίω», πρόσθεσε, «φόρο τιμής σε αυτούς τους Έλληνες που κανένας δεν ξέρει, στους φτωχούς της κοινωνίας, που αυτοί πληρώνουν το τίμημα, το αντίτιμο. Σε καμία άλλη χώρα δε θα ήταν αυτό δυνατό. Με πλήρη σεβασμό αποτίω φόρο τιμής στον ελληνικό λαό. Κινούμαστε προς το μέλλον είναι ένα καλύτερο από αυτό που θα μπορούσαμε να φανταστούμε πριν χρόνια».

Τις θυσίες και τις προσπάθειες των Ελλήνων επαίνεσαν από κοινού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συνάντησή τους.

«Είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κομισιόν τον οποίο ευχαρίστησε για την απόφαση της Ε.Ε. να βγάλει την Ελλάδα από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος. «Η μείωση του ελλείμματος οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη σύσταση της Κομισιόν για το κλείσιμο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα. «Πολύ σημαντική η έξοδος της Ελλάδας από τη διαδικασία επιτήρησης υπερβολικού ελλείμματος», δήλωσε.

«Ήταν ένας ελάχιστος φόρος τιμής προς τον ελληνικό λαό, που έχει υποφέρει περισσότερο από άλλους λαούς», είπε από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος αναγνώρισε τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων της Ελλάδας.

Οι φτωχότεροι και οι μέσοι πολίτες στην Ελλάδα έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες, οφείλω να το αναγνωρίσω», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

πηγή Aθήνα 9.84

olymbic idea