ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Στουρνάρας

9 April, 2018 - 01:32

Categories: 

Η ζωή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην ελεύθερη Ελλάδα, μέσα από τη «Μηχανή του Χρόνου» και το ΒΗΜΑ στην κορυφή!

Η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, επιστρέφει τη Δευτέρα 9 Απριλίου, με καινούργιο επεισόδιο στο COSMOTE HISTORY HD, συνεχίζοντας την παρουσίαση της ζωής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη,  πλέον στην ελεύθερη Ελλάδα (21.00).

Η εκπομπή παρακολουθεί τη στενή σχέση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας, Ιωάννη Καποδίστρια και στη συνέχεια, με τον πρώτο βασιλιά των Ελλήνων, Όθωνα. Η έρευνα της εκπομπής φωτίζει τις δραματικές ώρες της σύλληψης και φυλάκισης του στρατηγού της ελληνικής επανάστασης από την βαυαρική αντιβασιλεία, αλλά και την παρέμβαση του Όθωνα για την απονομή χάρης.

Η «Μηχανή του Χρόνου» παρουσιάζει, επίσης, τα απομνημονεύματα του «Γέρου του Μοριά», ερευνά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, και τέλος, επισκέπτεται το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, όπου φυλάσσεται το νεκρικό του προσωπείο που φιλοτεχνήθηκε από φοιτητές και καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών.

Στην εκπομπή μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ιστορικοί: Σαράντος Καργάκος, Χριστίνα Κουλούρη, Νίκος Γιαννόπουλος και Θανάσης Φωτόπουλος.

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

Στην κορυφή με απώλειες το ΒΗΜΑ

Πολύ μειωμένες ήταν οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων φύλλων την πρώτη Κυριακή του Απριλίου. Οι εφημερίδες πούλησαν συνολικά σε όλη την Ελλάδα 237.220 φύλλα, 26.350 λιγότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη Κυριακή. Στην πρώτη θέση του πίνακα με τις κυκλοφορίες βρέθηκε ξανάτο ΒΗΜΑ που πούλησε συνολικά 57.520 φύλλα. Δεύτερη η Καθημερινή με 56.120 και τρίτο το Πρώτο Θέμα με 54.790 φύλλα. Η Real News δεν δημοσιοποιεί τις κυκλοφορίες της.

Αναλυτικά οι κυριακάτικες εφημερίδες την 01/4/2018 πούλησαν:

Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

 

. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκαθαρίσει η nova ποια από τα πρωταθλήματα που έδειχνε φέτος θα συνεχίσει να μεταδίδει και την επόμενη σεζόν...


.Δεδομένα είναι το κύπελλο Ρωσίας και το πρωτἀθλημα Σουηδίας...


.Από εκεί και πέρα θα εξετάσει αν θα διατηρήσει τα πρωταθλήματα Γαλλίας, Ολλανδίας, Championship, Λιγκ Καπ Αγγλίας, αλλά και τα κύπελλα Γερμανίας, Ιταλίας, Αγγλίας, Βελγίου, αλλά και τον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας...

.Οι πιθανότητες είναι στο να παραμείνουν στο συνδρομητικό της Κάντζας...


.Βέβαια, είναι πιθανό να υπάρξουν συμφωνίες και για νέα πρωταθλήματα...


.Η Cosmote TV, από την άλλη, θα παραμείνει με τα πέντε μεγάλα (Premier. Bundesliga, Primera, Campionato, Primeira Liga") και ίσως διεκδικήσει και το Γαλλικό...


.Χρόνια πολλά!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com

olymbic idea