ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

18 January, 2024 - 15:26

Categories: 

Η ιστορική πρόκριση του Άρη επί της ΑΕΚ μπορεί να αφήσει εκτός Ευρώπης έναν εκ των ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ και Ολυμπιακού.

 

Η πρόκριση του Άρη επί της ΑΕΚ έχει ιστορική σημασία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Δεδομένου και του «βατού» μονοπατιού προς τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, επιτρέπει όνειρα για κατάκτηση ενός τίτλου μετά από 54 ολόκληρα χρόνια.

Αυτό που είναι όνειρο όμως για τους «κίτρινους», αν τελικά υλοποιηθεί, μπορεί να γίνει εφιάλτης για έναν εκ των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακού.

Όπως είναι γνωστό, από την επόμενη σεζόν η χώρα μας θα έχει 4 (και όχι 5) εκπροσώπους στην Ευρώπη:

Τον πρωταθλητή στο Champions League, τον δεύτερο ή τον Κυπελλούχο στο Europa League και τις ομάδες που θα τερματίσουν στην τρίτη και τέταρτη του πρωταθλήματος στο Conference League.

Κάτι που σημαίνει ότι αν ο Άρης επιβεβαιώσει τον ρόλο του φαβορί στα προημιτελικά (με τον νικητή του Νίκη Βόλου ή Λεβαδειακός-Παναιτωλικός), στα ημιτελικά (με τον νικητή του ΟΦΗ-Παναιτωλικός), φτάσει έπειτα στον τελικό και κατακτήσει το τρόπαιο θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα σε κάποια από τις ομάδες του big-4.

Διότι στο υποθετικό ενδεχόμενο που η ομάδα του Μάντζιου ως Κυπελλούχος θα έχει τερματίσει εκτός της πρώτης τετράδας (όπως μοιάζει το πιθανότερο με τα τωρινά βαθμολογικά δεδομένα) θα αφαιρεθεί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο από τις θέσεις του πρωταθλήματος.

Και όποιος εκ των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακού έχει τερματίσει κάτω από την τρίτη θέση, θα μείνει σε αυτή την περίπτωση εκτός Ευρώπης!

Ομάδα: