ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Στουρνάρας

10 July, 2023 - 04:41

Categories: 

Η μάχη του Τσιτσιπά στη NOVA, νέος και σύγχρονος Ελληνικός Κινηματογράφος στην ΕΡΤ2 και...όταν ο Σινάτρα επισκέφθηκε το Παίδων!

To Wimbledon, το Νο1 Grand Slam στον κόσμο με το συναρπαστικό θέαμα και τις επικές αναμετρήσεις στα κορτ, συνεχίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στη Nova mε αμείωτη ένταση και τον Στέφανο Τσιτσιπά να εκπρποσωπεί επάξια τα ελληνικά χρώματα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει προκριθεί στους “16” της παλαιότερης διοργάνωσης τένις στον κόσμο, μετά τις προκρίσεις απέναντι στους Ντομινίκ Τιμ, Άντι Μάρει και Λάζλο Τζέλε και θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα 10/7 (γύρω στις 15:00) τον Αμερικανό Christopher Eubanks με φόντο την πρόκριση στους “8” του βρετανικού Grand Slam. H αναμέτρηση θα μεταδοθεί από το Novasports5.

Oι μεταδόσεις για τη φάση των “16” του Wimbledon στο Novasports είναι οι εξής:

Novasports 1

Έναρξη στις 15:30 με το Centre Court και τους αγώνες:

Beatriz Haddad Maia-Elena Rybakina

Ons Jabeur -Petra Kvitova

Carlos Alcaraz-Matteo Berrettini

Novasports 6

Έναρξη στις 15:00 με το Court1 και τους αγώνες:

 

Daniil Medvedev-Jiri Lehecka

Ekaterina Alexandrova-Aryna Sabalenka

Grigor Dimitrov-Holger Rune

Novasports 5

Η έναρξη στο Court 2 είναι στις 13:00 με αγώνα γυναικών οπότε γύρω στις 15:00 θα διεξαχθεί το ματς Christopher Eubanks-Stefanos Tsitsipas.

Νέο podcast στο ERTεcho: Όταν ο Σινάτρα επισκέφθηκε το Παίδων

Η πρώτη συναυλία του Φρανκ Σινάτρα στην Αθήνα, τον Μάιο του 1962, ήταν γεμάτη από απρόοπτα.

Ο διάσημος Αμερικανός τραγουδιστής μοιράστηκε το ενδιαφέρον της πριγκίπισσας Σοφίας με τον μνηστήρα της Δον Χουάν, επισκέφθηκε τον Ευαγγελισμό για τον πονοκέφαλό του, αλλά και το Νοσοκομείο Παίδων για να προβάλει την προσφορά των κερδών της συναυλίας του. Ήπιε τσάι πλάι στις χορεύτριες των μπαλέτων Δόρας Στράτου, στη σκηνή του Ηρωδείου. Και αστειεύτηκε ρωτώντας γιατί δεν ξαναχτίσαμε το ρωμαϊκό θέατρο με την οικονομική ενίσχυση του Σχεδίου Μάρσαλ.

Ένα χρονικό των αναπάντεχων αυτών στιγμών αποτελεί το τρίτο επεισόδιο της σειράς podcast με τον τίτλο «Flashback», όπου ο Φώτης Απέργης ανατρέχει σε λαμπρές στιγμές των πρώτων δεκαετιών του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ακούστε το από σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023, αποκλειστικά στο ERTεcho.

Νέος και Σύγχρονος Ελληνικός Κινηματογράφος τον Ιούλιο στην ΕΡΤ2

Καλοκαιρινές βουτιές στον νέο και σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο προσφέρει, κάθε Πέμπτη στις 22:00 και κάθε Κυριακή βράδυ στις 22:30, η ΕΡΤ2 ολόκληρο τον Ιούλιο.

Κομεντί, κοινωνικά δράματα, αισθηματικές κωμωδίες που απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις σε φεστιβάλ κινηματογράφου με συγκλονιστικές ερμηνείες ηθοποιών έρχονται στη μικρή οθόνη για να μας κρατήσουν συντροφιά.

Μπόνους για τους σινεφίλ, ελληνικές ταινίες μικρού μήκους μετά την μετάδοση της ταινίας κάθε Πέμπτη και πριν την μετάδοση κάθε Κυριακή.

Συντονιστείτε..

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, στις 22:45

«Ο χαμένος θησαυρός του Χουρσίτ Πασά»

Κομεντί, παραγωγής 1995

Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσιώλης

Σενάριο: Σταύρος Τσιώλης, Χρήστος Βακαλόπουλος, Γιώργος Τζιώτζιος

Πρωταγωνιστούν «οι δραπέτες»: Μάκης Κοντιζάς, Μήτσος Καραμήτσος, Αργύρης Μπακιρτζής, Χάρης Μιχαλογιαννάκης, Πέτρος Καλογερόπουλος, Δήμος Καμποτιάτης, Γιώργης Παναγιωταράκος, Αλέκος Βαρανάκης, Παναγιώτης Μαρματζάκος, Τάκης Μόσχος, Τάκης Πανταβός. Μαζί τους οι γυναίκες: Λίνα Κοσσυφίδου, Βαλεντίνα Παπαδημητρακάκη, Άννα Τσουκαλά, Μαρία Παμπούκη, Βάσα Σταγοπούλου, Κατερίνα Τσιώλη, Λούλα Μαυροειδή. Οι στρατηγοί: Μιχάλης Γιαννάτος, Γιάννης Καλτσίδης. Οι λαϊκοί μουσικοί: Κώστας Μπέκος, Δημήτρης Μπέκος, Θανάσης Χαλιλόπουλος, Ηλίας Σαλέας, Νίκος Μπέκος, Παναγιώτης Μαρματζάκος

Διάρκεια: 79΄

Υπόθεση: Στις 29 Ιανουαρίου 1993 δραπέτευσαν από τις φυλακές Κορυδαλλού ογδόντα κατάδικοι. Όλα άρχισαν όταν ο Βασίλης, δραπετεύοντας για να συναντήσει την αγαπημένη του στην Αμαλιάδα, ξέχασε την πόρτα της φυλακής ανοιχτή. Σιγά-σιγά τον δρόμο προς την ελευθερία βρήκαν άλλοι εβδομήντα εννέα. Η ταινία παρακολουθεί τους έντεκα απ’ αυτούς, οι οποίοι καταφεύγουν στην Πελοπόννησο, για να αναζητήσουν τον χαμένο θησαυρό του στρατηγού Χουρσίτ Πασά.

Μικρού μήκους ταινίες:

Στις 22:00, «Απ’ το μπαλκόνι» του Άρη Καπλανίδη και

στις 22:15, «Εκκρεμές» (Pentulus) του Δημήτρη Γκότση, (Α’ τηλεοπτική μετάδοση).

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023, στις 22:00

«Ένα γελαστό απόγευμα»

Αισθηματικό δράμα, παραγωγής 1979

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Θωμόπουλος

Σενάριο: Φρέντυ Γερμανός, Ανδρέας Θωμόπουλος

Συγγραφέας: Φρέντυ Γερμανός

Παίζουν: Νίκος Κούρκουλος, Μπέτυ Λιβανού, Χρήστος Τσάγκας, Ορφέας Ζάχος, Χρυσούλα Διαβάτη, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Βασίλης Κολοβός, Ελένη Φιλίνη κ.ά.

Διάρκεια: 94΄

Υπόθεση: Ο Δημήτρης Βενιέρης, ένας δημοφιλής, ανερχόμενος πολιτικός, εκβιάζεται από τους αντιπάλους του, επειδή ο πατέρας του υπήρξε καταδότης και συνεργάτης των Γερμανών. Κι ενώ συνοδεύει την πρώην σύζυγό του στο αεροδρόμιο, μια καθυστέρηση στην πτήση για Λονδίνο τούς δίνει την ευκαιρία να αναπολήσουν στιγμές από το παρελθόν. Ταυτόχρονα, στο αεροδρόμιο εξελίσσεται μια δεύτερη ιστορία, με επίκεντρο μια βόμβα που έχει τοποθετηθεί στον χώρο προσγείωσης…

Μικρού μήκους ταινίες:

Στις 23:45, «Τζιτζιπόνγκο» του Παύλου Σηφάκη, σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση και

στις 24:00, «Η συμμαθήτρια» του Γιώργου Γκάβαλου.

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, στις 22:30

«Οι Θεριστές» (Die Stropers / The Harvesters)

Δράμα, συμπαραγωγής Γαλλίας-Ελλάδας-Νότιας Αφρικής-Πολωνίας 2018

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ετιέν Καλός (Etienne Kallos)

Συμπαραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

Παίζουν: Μπρεντ Βερμιούλεν, Άλεξ βαν Ντικ, Τζουλιάνα Βέντερ, Μορνέ Βίσερ, Ντάνι Κέογκ, Μπενρέ Λαμπουσανιέ, Έρικα Βέσελς

Διάρκεια: 102΄

Υπόθεση: Στη Νότια Αφρική, η επαρχία του Φρι Στέιτ είναι ένα απομονωμένο προπύργιο της λευκής μειονοτικής κουλτούρας των «Αφρικάανς» – των απογόνων των Ολλανδών εποίκων. Σ’ ένα φέουδο αυτής της συντηρητικής νοτιοαφρικανικής γης, γνωστής και ως «βιβλικής ζώνης», μεγαλώνει ο εσωστρεφής έφηβος Γιάνο.

Όταν η θρησκόληπτη μητέρα του φέρνει στο σπίτι ένα σκληραγωγημένο ορφανό του δρόμου για να το «σώσει», ζητεί από τον Γιάνο να ζήσουν σαν αδέρφια μ’ αυτό το άγνωστο αγόρι.

Μια σύγχρονη, ατμοσφαιρική παραβολή για τους νέους που ζουν στη σκιά του απαρτχάιντ, παλεύοντας με την εμμονή, με την αρρενωπότητα και το ζήτημα της πατρικής κληρονομιάς.

«Οι Θεριστές» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του ελληνικής καταγωγής Νοτιοαφρικανού σκηνοθέτη Ετιέν Καλός.

Μικρού μήκους ταινία:

Στις 22:00, «Διακοπές καλοκαιρινές» της Ελίνας Ψύκου

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023, στις 22:00

«Το φως που σβήνει»

Κοινωνικό δράμα, παραγωγής 2000

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ντούρος

Σενάριο: Δέσποινα Τομαζάνη

Διαμόρφωση σεναρίου και διάλογοι: Γιάννης Τσίρος

Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Δρακουλαράκος

Μοντάζ: Γιάννης Τσιτσόπουλος

Παραγωγή: Κώστας Λαμπρόπουλος

Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Βίκυ Βολιώτη, Ελισάβετ Ναζλίδου, Βλαδίμηρος Γολοσίνσκι, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μπάμπης Χατζηδάκης κ.ά.

Διάρκεια: 96΄

Υπόθεση: Η ταινία διαδραματίζεται στη Χάλκη, όπου ένας δωδεκάχρονος ζει με τη χωρισμένη μητέρα του.

Λόγω μιας σπάνιας αρρώστιας, ο μικρός χάνει σταδιακά την όρασή του, αναπτύσσοντας μια ιδιαίτερη ακουστική ευαισθησία ικανή να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στη μουσική.

Στο πρόσωπο του γέρου φαροφύλακα του νησιού βρίσκει κατανόηση και μια βαθιά φιλική σχέση δημιουργείται μεταξύ τους.

Ο φαροφύλακας, αυτοδίδακτος μουσικός ο ίδιος, αντιλαμβάνεται το ταλέντο του μικρού και τον καθοδηγεί ως «πνευματικός δάσκαλος».

Ένα τρυφερό κοινωνικό δράμα του Βασίλη Ντούρου, με τον Αλέκο Αλεξανδράκη στην προτελευταία κινηματογραφική του εμφάνιση.

Μικρού μήκους ταινία:

Στις 23:45, «Καρτ ποστάλ από το τέλος του κόσμου» του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, στις 22:30

«Ένας ήσυχος άνθρωπος»

A΄ Τηλεοπτική Μετάδοση

Δραματική ταινία, παραγωγής 2020

Σκηνοθεσία: Τάσος Γερακίνης

Σενάριο: Τάσος Γερακίνης, Χρήστος Στρέπκος

Πρωταγωνιστούν: Τάκης Σακελλαρίου Κατερίνα Παπαναστασάτου Χρήστος Στρέπκος Γιώργος Σουξές, Νικόλας Κασάπης

Διάρκεια: 91΄

Υπόθεση: Ο Μάκης είναι οινοποιός και ζει σε ένα ακριτικό νησί, μαζί με την κόρη του. Εν μέσω σοβαρών οικονομικών και οικογενειακών προβλημάτων καταλήγει όμηρος ενός επικίνδυνου δραπέτη. Προκειμένου να προστατέψει την κόρη του από τον κακοποιό, αλλά και να διαφυλάξει τις ισορροπίες της ζωή του, θα αναγκαστεί να δράσει πέρα από τα συνηθισμένα όρια…

Μικρού μήκους ταινία:

Στις 22:00, «Τι κολυμπάει και γελάει;» της Εμμανουέλας Φραγκιαδάκη

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023, στις 22:00

«Η διακριτική γοητεία των αρσενικών»

Κομεντί, παραγωγής 1998

Σκηνοθεσία: Όλγα Μαλέα

Σενάριο: Όλγα Μαλέα, Απόστολος Αλεξόπουλος

Παίζουν: Ναταλία Δραγούμη, Λήδα Ματσάγγου, Ναταλία Στυλιανού, Φίλιππος Σοφιανός, Σωκράτης Αλαφούζος, Κλέων Γρηγοριάδης, Κώστας Κρομμύδας, Χάρης Μαυρουδής, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Σωτήρης Σκάντζικας, Ευτυχία Γιακουμή, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Θόδωρος Πολυζώνης, Κάρμεν Ρουγγέρη κ.ά.

Διάρκεια: 89΄

Υπόθεση: Η Αιμιλία, μια 32χρονη χρηματίστρια, φλερτάρει με πολλούς άνδρες, αλλά δεν καταφέρνει να σταυρώσει ερωτική σχέση. Αντίθετα, η Έλενα, η 23χρονη αδελφή της, τελειόφοιτη της Αρχιτεκτονικής, σχετίζεται με όποιον της αρέσει, αλλά οι δεσμοί της δεν κρατάνε πολύ. Η Λάουρα, η 30άχρονη τρίτη αδελφή, γυμνάστρια, συνδέεται μ’ έναν παντρεμένο, τον Δημοσθένη, ο οποίος επιδίδεται σε φετιχιστικά παιχνίδια. Κάθε τόσο οι τρεις αδελφές συνωμοτούν ανά δύο, προκειμένου να αλλάξουν τη ζωή της τρίτης.

Μικρού μήκους ταινία:

Στις 23:45, «Στα βήματά της» της Αναστασίας Κρατίδη 

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, στις 22:30

«Λούγκερ»

Δράμα, παραγωγής 2021

Σκηνοθεσία: Κώστας Χαραλάμπους

Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Στεφανία Γουλιώτη, Γιωργής Τσουρής, Ερρίκος Λίτσης, Νίκος Χίλιος, Έφη Γούση, Μάνος Ιωάννου, Κυριακή Γάσπαρη, Δημήτρης Μακαλιάς κ.ά.

Οι μικροί πρωταγωνιστές από την Κρήτη: Κωνσταντίνος–Στέλιος Συντιχάκης, Δάφνη Βάρδα, Βάϊος Κορομπύλιας, Μανώλης Βάρδας, Άννυ Κολομίσα, Κέλλυ Καραμανωλάκη

Έκτακτη συμμετοχή: Μαίρη Σταυρακέλλη, Μαρία Φιλίππου, Σπύρος Μπιμπίλας, Οδυσσέας Σταμούλης, Χάρης Σώζος, Γιώργος Φραντζεσκάκης, Μίνα Χειμώνα, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Νότα Παρούση

Διάρκεια: 117΄

Υπόθεση: Ορεινή Κρήτη, 1958. Η φτωχή και εργατική οικογένεια Αγγελιδάκη προσπαθεί να ανέλθει κοινωνικά. Η ενασχόλησή της με το εμπόριο πετρελαίου θα αποτελέσει εφαλτήριο για την απόκτηση τεράστιου πλούτου και υπέρμετρης κοινωνικής ανόδου. Ο απότομος πλουτισμός, όμως, θα επηρεάσει καταλυτικά τα μέλη της οικογένειας.

Μικρού μήκους ταινία:

Στις 22:00, «Bella» της Θέλγειας Πετράκη

 

Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

-Η Βίκυ Χαντζή και ο Σταύρος Μονεμβασιώτης, από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου και καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 09:45 έως τις 13:00, θα μας μεταφέρουν όλες τις σημαντικές ειδήσεις και την έκτακτη επικαιρότητα...

-Η ΕΡΤ προχώρησε στην απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης των διοργανώσεων FIBA 3 x 3 για τα έτη 2023 και 2024 από την EBU. Το οικονομικό αντάλλαγμα ανέρχεται σε 15.000 ευρώ πλέον λοιπών φόρων...

-Παραμένει στο Mega ο επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα Σταμάτης Μαλέλης, αφού απέσυρε την υποψηφιότητά του από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, επικαλούμενος σε δήλωσή του αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις...

-Καλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com