ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

12 August, 2017 - 02:37

Categories: 

Η ΝΔ σηκώνει τους τόνους για τον Στ. Παππά

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η πολιτική αντιπαράθεση αναφορικά με την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά, πατέρα του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, στο τιμόνι του ΟΑΣΘ.

Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς, αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Το μόνο που απομένει είναι να συμπεριλάβουν και επίσημα την κομματική ιδιότητα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και την συγγένεια με τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ως απαραίτητο προσόν για κάθε διορισμό.  Η αξιολόγηση μπορεί να περιμένει». Είχε προηγηθεί δήλωση του Αλέκου Φλαμπουράρη, στην οποία ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήριζε την επιλογή Παππά ως «πολιτική» και ως «επιλογή μάχης».

Αναλυτικότερα, η δήλωση του κ. Γεωργαντά:

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το 2012, με το άρθρο 6 του Ν. 4079/2012, θεσμοθέτησε ως κώλυμα τη συγγένεια α’ και β’ βαθμού για το διορισμό μετακλητών υπαλλήλων, ειδικών συμβούλων και συνεργατών στα πολιτικά γραφεία των μελών της Κυβέρνησης και των Υφυπουργών.

Δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί τότε ότι μια επόμενη Κυβέρνηση το βαθμό συγγένειας θα τον καθιέρωνε ως απαραίτητο προσόν διορισμού για τις διοικήσεις των νομικών προσώπων του Δημοσίου, των Οργανισμών και των Ανώνυμων Εταιριών δημοσίου συμφέροντος.

Η περίπτωση του κ. Στέλιου Παππά δεν παραβιάζει μόνο κατάφωρα κάθε έννοια πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας. Καταστρατηγεί και κάθε έννοια αξιοκρατίας και απογοητεύει όλα τα νέα παιδιά, που προσπαθούν, με κόπο και θυσίες, να αποκτήσουν πρόσθετα προσόντα.

Προφανώς η επιλογή αυτή είναι η απάντηση της Κυβέρνησης στην ανάγκη για αποκομματικοποίηση του Κράτους.

Το μόνο που απομένει είναι να συμπεριλάβουν και επίσημα την κομματική ιδιότητα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και την συγγένεια με τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ως απαραίτητο προσόν για κάθε διορισμό.

Η αξιολόγηση μπορεί να περιμένει…».

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης δήλωσε: “Η συγγενική ιδιότητα δεν αποτελεί και αξιολογικό στοιχείο απαραίτητα. Να δούμε το έργο. Να δούμε το αποτέλεσμα. Εκεί είναι το ζητούμενο. Εγκλωβίζουμε τη συζήτηση στο αξιολογικό στοιχείο που είναι πράγματι για μένα επίκαιρο. Είναι σημαντική η εύρεση ενός πρωτοκόλλου αξιολόγησης. Να δούμε λοιπόν τη δουλειά που κάνουν, το αποτέλεσμα που υπάρχει”.

«Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της, προβαίνει για άλλη μια φορά σε ενέργειες, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια όχι μόνο στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης, αλλά και μακροπρόθεσμα στην επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου» δήλωσε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής για την τοποθέτηση Παππά.

πηγή Αθήνα 9.84

olymbic idea