ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

1 March, 2018 - 03:38

Η Ρωσία έγινε ξανά μέλος της ΔΟΕ

Η ΔΟΕ δέχθηκε και πάλι στους κόλπους της την Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία τελούσε υπό αποκλεισμό λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ που είχε ξεσπάσει στη χώρα.


 

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Αλεξάντερ Ζούκοφ δήλωσε ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επανέφερε την ιδιότητα μέλους για τη Ρωσία, μετά την αναστολή στην οποία είχε προχωρήσει λόγω των κατηγοριών αθλητών της για ντόπινγκ.

 

Πάντως, η αντίστροφη πορεία για την επανένταξη της Ρωσίας στη ΔΟΕ είχε ληφθεί νωρίτερα και είχε προαναγγελθεί από την ίδια τη Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή, όταν στις 22 του μήνα ανακοίνωσε ότι εκπλήρωσε όλους τους όρους που της είχαν τεθεί από τη ΔΟΕ.

 

Ένας από αυτούς ήταν και η καταβολή 15 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που ήδη έγινε, για την ανάπτυξη διεθνών συστημάτων ντόπινγκ και ο συντονισμός στον τομέα αυτό μεταξύ του WADA και των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών.

 

Λίγες ώρες αργότερα, ανακοίνωσε για την άρση της ποινής εξέδωσε και η ΔΟΕ στην οποία αναφέρεται: «Η τελική κοινοποίηση όλων των υπολοίπων αποτελεσμάτων των ελέγχων από τους Ολυμπιακούς Αθλητές της Ρωσίας (OAR) έχει ληφθεί από την αρμόδια Μονάδα Αθλητισμού κατά του Ντόπινγκ (DFSU). Η ΔΟΕ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα είναι αρνητικά.

 

Επομένως, όπως αναφέρεται στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της 25ης Φεβρουαρίου, ο αποκλεισμός της ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής αίρεται αυτόματα, με άμεση ισχύ».

olymbic idea