ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

14 April, 2018 - 03:49

Categories: 

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Χανγκτσόου στο Μέγαρο

Μετρά ήδη 9 χρόνια. Είναι μια αναδυόμενη καλλιτεχνική δύναμη της Κίνας που έχει απλώσει τα φτερά της προς τον δυτικό μουσικό πολιτισμό. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Χανγκτσόου  (Hangzhou Philharmonic Orchestra-HPO) είναι πια αναγνωρισμένη  ως ένα από τα πλέον διακεκριμένα κινεζικά σύνολα.

 

Τη Δευτέρα 16 Απριλίου, θα βρίσκετα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ την Τετάρτη 18, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

Ξεκίνησε δυναμικά με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων: συναυλίες συμφωνικής μουσικής και μουσικής δωματίου , παραστάσεις όπερας και μπαλέτου, μουσική για τον κινηματογράφο,  ηχογραφήσεις.

 

Επικεφαλής της είναι ο Yang Yang, (Γιανγκ Γιανγκ), ένας νεαρός αρχιμουσικός  που εντυπωσίασε το ευρωπαϊκό κοινό το 2006, αποσπώντας α΄ βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό διεύθυνσης ορχήστρας «Δημήτρης Μητρόπουλος»  στην Αθήνα.

 

Με τη Φιλαρμονική της Χανγκτσόου, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της περιοδείας , συμπράττει ο βραβευμένος κινέζος βιολονίστας Ning Feng (Nινγκ Φενγκ) ο οποίος με βάση το Βερολίνο, εξορμά στα μεγαλύτερα συμφωνικά κέντρα διεθνώς, ενώ δίνει συχνάρεσιτάλ και συναυλίες στην πατρίδα του σε συνεργασία με κινεζικές ορχήστρες αλλά και με τοDragon Quartet, το οποίο ίδρυσε το 2012. Φημίζεται για τον λυρισμό και τη συναισθηματικήδιαύγεια των ερμηνειών του καθώς και για τη δεξιοτεχνική του δεινότητα.

Συνεργάστηκε πρόσφατα με την Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης και τον Ιβάν Φίσερ.Έχει περιοδεύσει με τη Φιλαρμονική του Χονγκ Κονγκ (Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ιαπωνία,Αυστραλία, Ευρώπη) και έχει συνεργαστεί με διάσημα μουσικά σύνολα από τις ΗΠΑ, τηΓερμανία, τη Βρετανία, την Ισπανία και άλλες χώρες. Δίνει ρεσιτάλ μουσικής δωματίου τακτικάκαι συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ηχογραφήσειςτου με έργα Σαρασάτε, Λαλό, Ραβέλ και Μπιζέ/Ουάξμαν καθώς και με σονάτες και παρτίτες γιασόλο βιολί του Γ. Σ. Μπαχ (α΄ εκτέλεση από κινέζο σολίστ) έχουν αποσπάσει διθυραμβικές

κριτικές.

Απόφοιτος της Σχολής Μουσικής «Χανς Άισλερ» του Βερολίνου και τη Βασιλικής Μουσικής

Ακαδημίας του Λονδίνου, ο Νινγκ Φενγκ έχει διακριθεί στους διεθνείς διαγωνισμούς βιολιού του

Ανόβερου, «Βασίλισσα Ελισάβετ», «Γιεχούντι Μενουχίν», «Μάικλ Χιλ» (α΄ βραβείο) και

«Παγκανίνι» (α΄ βραβείο).

Παίζει με Στραντιβάριους «ΜacMillan» του 1721.

πηγή athina984.gr

olymbic idea