ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

12 April, 2018 - 23:21

Categories: 

Η 5η Συμφωνία του Μάλερ στο Μέγαρο από την Κ.Ο.Α

Ήταν καλοκαίρι του 1901. Ο Γκούσταβ Μάλερ βρισκόταν στο σπίτι του στη λίμνη του Μάιερνιγκ και ξεκινούσε να σχεδιάζει την 5η του Συμφωνία.

Θα ολοκλήρωνε το έργο σχεδόν ένα χρόνο μετά και θα το πρωτοπαρουσίαζε το 1904. Εν τω μεταξύ, είχε γνωρίσει και παντρευτεί την κατά 20 χρόνια νεότερή του Άλμα Σίντλερ.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, θα ερμηνεύσει την αριστουργηματική 5η Συμφωνία του Μάλερ υπό την διεύθυνση του πολυβραβευμένου Γερμανού μαέστρου Ματτίας Φορέμνυ, την Παρασκευή 20 Απριλίου, στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

Ο Ματτίας Φορέμνυ, γεννήθηκε στο Μύνστερ το 1972. Έχει διευθύνει αρκετές από τις σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου, ανάμεσά τους τις Gewandhausorchester, Staatskapelle Dresden, Deutsche Oper Berlin κ.α.

 Η 5η Συμφωνία

Το πρώτο μέρος της τρίτης ενότητας, (στη φωτογραφία η πρώτη σελίδα της χειρόγραφης παρτιτούρας)  είναι μία από τις διασημότερες και δημοφιλέστερες μελωδίες του Μάλερ! Το περίφημο αυτό «Adagietto», θα χρησιμοποιείτο επίσης το 1971 στην ταινία του Βισκόντι «Θάνατος στη Βενετία». Για τον Μάλερ, ήταν κάτι σαν κατάθεση του έρωτά του προς την Άλμα (ασχέτως που μελλοντικά θα την ταλαιπωρούσε αρκετά…)

Το Adagietto, διαδέχεται ένα πριπετειώδες Rondo-Finale. Είναι ο τελευταίος σταθμός μίας περιπετειώδους διαδρομής
με αρκετές ανατροπές, ήττες και νίκες, θετικές και αρνητικές εξελίξεις, μέχρι να επικρατήσει η αισιοδοξία…

 

Ο Μάλερ, μετά την πρεμιέρα του έργου, το 1904, έγραψε: «Κανείς δεν το κατάλαβε. Μακάρι, να μπορούσα να διευθύνω αυτή τη συναυλία, πενήντα χρόνια μετά το θάνατό μου»…

Λίλλυ Καρατζαφέρη

Info:

Tης συναυλίας θα προηγηθεί (στις 19:45) δωρεάν εισαγωγική ομιλία από τον Χαράλαμπο Γωγιό για τους κατόχους εισιτηρίων.

Τιμές εισιτηρίων:
25€, 15€, 10€ και 5€ (εκπτωτικό)
Πληροφορίες:
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Τ. 210 7257601-3
www.koa.gr
Αγορά εισιτηρίων:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τ. 210 7282333

πηγή athina984.gr

olymbic idea