ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

1 February, 2018 - 16:39

Categories: 

Η Formula1 χάνει την…ομορφιά της

Στις 25 Μαρτίου στη Μελβούρνη θα σβήσουν τα κόκκινα φώτα και το πρωτάθλημα της Formula1 για το 2018 θα είναι γεγονός. Κάτι όμως θα λείπει από όσα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όλα τα χρόνια. Δεν θα ξαναδούμε τα «Grid Girls».

 

Στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος στην Formula1 μπαίνει τέλος στην παρουσία των  μακροχρόνια πρακτική των «Grid Girls». Τα όμορφα κορίτσια που συνηθίσαμε να τα βλέπουμε πριν από την εκκίνηση να στέκονται δίπλα από τα μονοθέσια αλλά και στην τελετή της απονομής να σχηματίζουν διάδρομο για την πορεία προς το βάθρο των τριών πρώτων, θα είναι παρελθόν.

 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το τέλος της παρουσίας των «Grid Girls» θα ισχύσει και στους υπόλοιπους αγώνες των μικρότερων πρωταθλημάτων που διεξάγονται στην διάρκεια του τριημέρου ενός γκραν πρι στη Formula1.

 

Σε δηλώσεις του, ο Ross Brawn είπε σχετικά: « Είναι ένα περίεργο ζήτημα, θέλουμε να σεβαστούμε όλες τις πλευρές. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να συνεχιστεί η παράδοση των grid girls και υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν πως όλο αυτό είναι κάπως παλιομοδίτικο.»

 

Η ανακοίνωση της Liberty Media

«Η Φόρμουλα Ένα θεωρεί τον χρόνο που περνούν οι ομάδες και οι οδηγοί στο γκριντ πριν από έναν αγώνα ως μια γιορτή, όπου οι επισκέπτες και διάφοροι καλλιτέχνες μπορούν να προσθέσουν στη λάμψη και το θέαμα του γκραν πρι, δίνοντας τη δυνατότητα σε αυτούς που προωθούν τον αγώνα και σε συνεργάτες να παρουσιάσουν τις χώρες και τα προϊόντα τους».

Ο διευθύνων σύμβουλος για τις εμπορικές λειτουργίες στη Φόρμουλα Ένα, Σον Μπράτσιζ, υποστήριξε: «Τον τελευταίο χρόνο κοιτάξαμε αρκετούς τομείς, στους οποίους αισθανθήκαμε ότι χρειαζόταν αναβάθμιση, προκειμένου να συμβαδίζουν περισσότερο με το όραμά μας γι’ αυτό το σπουδαίο σπορ.

 

Ενώ η πρακτική της χρησιμοποίησης «grid girls» αποτελούσε βασικό στοιχείο των γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα για δεκαετίες, αισθανόμαστε ότι αυτό το έθιμο δεν συμφωνεί με τις αξίες της εταιρείας μας και σαφώς έρχεται σε αντίθεση με τα σύγχρονα κοινωνικά πρότυπα. Δεν πιστεύουμε ότι αυτή η πρακτική είναι κατάλληλη ή σχετική με τη Formula1 και τους φίλους της, παλιούς και νέους, σε όλο τον κόσμο».

 

Τα τελευταία χρόνια η παρουσία των «grid girls» μειώνεται σε μια σειρά από πρωταθλήματα όπως το WEC- World Endurance Championship, ενώ άλλες διοργανώσεις έχουν αντικαταστήσει τις αιθέριες παρουσίες με παιδιά ή άνδρες μοντέλα.

olymbic idea