ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

17 January, 2024 - 22:24

Categories: 

Θεός των … πέναλτι ο Άρης απέκλεισε την ΑΕΚ με ήρωα τον Κουέστα (4-2)

Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι ο Άρης λύγισε την ΑΕΚ με 4-2 και τσέκαρε το εισιτήριο της πρόκρισης για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Μετά από το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης (σ.σ.  και με δεδομένο το 0-0 του πρώτου αγώνα στην Νέα Φιλαδέλφεια) οι Θεσσαλονικείς στάθηκαν πολύ πιο ψύχραιμοι αφήνοντας την «Ένωση» εκτός συνέχειας. Η ομάδα του Μάντζιου ευτύχησε να έχει σε τρομερή βραδιά τον τερματοφύλακά της Κουέστα που απέκρουσε τα πέναλτι των Βίντα και Πόνσε και χάρη στις εύστοχες εκτελέσεις των Φαμπιάνο, Μορόν, Νταρίντα και Βερστράτε πανηγύρισε μία τεράστια πρόκριση.

Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία στο πρώτο ημίχρονο και τελικά κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 45΄ με σκόρερ τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς κόντρα στον Άρη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, η μπάλα έφτασε στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος με ωραίο σουτ με το αριστερό νίκησε τον Κουέστα. Ο Άκης Μάντζιος βλέποντας τον Άρη να δυσκολεύεται στην μετάβαση και την δημιουργία αποφάσισε να ρισκάρει κι έριξε στην μάχη τους Φετφατζίδη και Σαμόρα. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα και στο 58΄ έφτασαν στην ισοφάριση. Μετά την εκτέλεση φάουλ του Σουλεϊμάνοφ από τα δεξιά, ο Μορόν έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έφερε το ματς στα ίσια. Οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας πίεσαν και στο 83’ έχασαν τη πιο κλασική τους ευκαιρία όταν το σουτ του Γκατσίνοβιτς βρήκε σε ετοιμότητα τον Κουέστα.

Στο έξτρα 30ελπτο της παράτασης δεν άλλαξε απολύτως τίποτε και η πρόκριση κρίθηκε στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Ομάδα: