ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

10 October, 2017 - 04:46

Categories: 

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης στον Ασπρόπυργο: Μου φώναζαν «θα σας κάψουμε ζωντανούς»

Moυ επιτέθηκαν πέντε άτομα, τέσσερα με σιδηρογροθιές και ένα με μαχαίρι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ασφάκ Μαχμούντ από το Πακιστάν, το ένα από τα δύο θύματα της ρατσιστικής επιθεσης το προηγούμενο Σάββατο στην Γκορυτσά Ασπροπύργου.

«Μου φώναζαν “τι θέλετε εδώ, φύγετε, θα σας κάψουμε ζωντανούς” και ένας έβγαλε μαχαίρι. Με χτύπησαν και με πέτρα », πρόσθεσε ο κ. Ασφάκ ο οποίος έχει αναγνωρίσει δύο από τους δράστες. Σημείωσε ότι πριν από την επίθεση είχε δεχθεί απειλές, ενώ κάποιοι τον φωτογράφιζαν για να τον εκφοβίσουν.

Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ, ο Ασφάκ Μαχμούντ είχε στοχοποιηθεί από τους δράστες καθώς αντιδρούσε στις επιθέσεις που είχαν δεχθεί συμπατριώτες του τον Μάιου και τον Ιούνιο του 2017. «Τον είχαν βάλει στο μάτι γιατί ενημέρωνε την Κοινότητα για τις προηγούμενες επιθέσεις. Τον φωτογράφιζαν για να τον εκφοβίσουν», είπε ο κ. Ασλάμ και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε άλλον Παύλο Φύσσα, δε θέλουμε άλλον Σαχζάτ Λουκμάν». Τόνισε στην περιοχή του Ασπροπύργου έχουν πραγματοποιηθεί επιθέσεις εναντίον 70-80 ατόμων ενώ οι δράστες είναι γνωστοί και δεν έχουν ακόμη συλληφθεί.

Για άμεση σύνδεση των επιθέσεων στον Ασπρόπυργο (οι οποίες έχουν πάρει τη δικαστική οδό από το 2016) με τη Χρυσή Αυγή έκανε λόγο ο δικηγόρος της υπόθεσης Δημήτρης Ζώτος. Όπως είπε έχουν σχηματιστεί 4 δικογραφίες, στις 3 από τις οποίες έχει αναγνωριστεί ρατσιστικό κίνητρο, καθώς και άτομα από την ίδια ομάδα. «Ένας από τους συλληφθέντες είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής Ασπροπύργου», είπε. Γνωστοποίησε ότι έχει προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου οι υποθέσεις αυτές να ενοποιηθούν σε μία ώστε -όπως είπε- να εντοπιστεί το σύνολο της ομάδας που πραγματοποιεί τις επιθέσεις. «Η αναφορά αυτή εκκρεμεί από τις 20/6/2017. Αν οι αρχές είχαν κινηθεί πιο γρήγορα δεν θα είχαμε την επίθεση του Σαββάτου», τόνισε. Πρόσθεσε ότι υπάρχει αναβίωση των επιθέσεων σε βάρος μεταναστών σε περιοχές όπου υπάρχουν γραφεία της Χρυσής Αυγής και πως όπου έκλεισαν τα γραφεία της οργάνωσης μειώθηκαν και οι επιθέσεις.

«Οι πόρτες της Επιθεώρησης και του υπουργείου Εργασίας είναι ανοιχτές για καταγγελίες συνθηκών εργασίας και ρατσιστικών επιθέσεων. Πολλές φορές οι μετανάστες γίνονται πιο εύκολα αντικείμενο εκμετάλλευσης», είπε ο ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος. «Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας», τόνισε.

«Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοιες επιθέσεις στην Ελλάδα του 2017. Δεν είναι αποδεκτό να μη συλλαμβάνονται οι δράστες αφού είναι γνωστοί, είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή.

«Δεν αναζητούμε και δεν πρέπει να έχουμε έναν νέο μαρτύρα, θύμα, ήρωα στον Ασπρόπυργο . Έπρεπε να έχει συλληφθεί η φασιστική ομάδα που δρα στην περιοχή», δήλωσε ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Βολές κατά της τοπικής αστυνομίας για ολιγωρία εξαπέλυσε ο συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Πέτρος Κωνσταντίνου. Όπως είπε πρόκειται για οργανωμένη επίθεση. «Οι δράστες έχουν όνομα και επίθετο και λέγονται Χρυσή Αυγή», τόνισε και πρόσθεσε: «δεν θέλουμε εναν νέο Σαλχάτ Λουκμάν, ένα νέο Παύλο Φύσσα».

πηγή athina984.gr

olymbic idea