ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

15 June, 2023 - 12:30

Categories: 

Κανονικά θα διεξαχθεί ο τέταρτος τελικός στο ΟΑΚΑ

Κανονικά τζάμπολ στον αποψινό (15/6, 21:15) τέταρτο τελικό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο κλειστό του ΟΑΚΑ! Κυβέρνηση και ΕΣΑΚΕ αποφάσισαν να διεξαχθεί το παιχνίδι, με σχετική ανακοίνωση του υφυπουργείο Αθλητισμού να ξεκαθαρίζει πως το τριήμερο εθνικό πένθος μετά την τραγωδία με το ναυάγιο στα ανοικτά της Πύλου δεν επηρεάζει τις αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Ήδη από το βράδυ της Τετάρτης, θυμίζουμε, φαινόταν πως το ματς θα διεξαχθεί κανονικά. Νωρίτερα, ωστόσο, είχαν υπάρξει αμφιβολίες για τη διεξαγωγή του και διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων λόγω της απόφασης της κυβέρνησης για τριήμερο εθνικό πένθος. Η ανακοίνωση του υφυπουργείου, όμως, αναφέρει «οι αγωνιστικές εκδηλώσεις δεν εμπίπτουν στις εορταστικές εκδηλώσεις», επομένως η αναμέτρηση θα ξεκινήσει κανονικά το βράδυ της Πέμπτης στις 21:15.

Η ανακοίνωση του υφυπουργείο Αθλητισμού:

«Το τριήμερο εθνικό πένθος αφορά στην αναστολή των εορταστικών εκδηλώσεων. Οι αγωνιστικές εκδηλώσεις δεν εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, οπότε οι προγραμματισμένες στο τριήμερο αγωνιστικές εκδηλώσεις δύνανται να διεξαχθούν, εκτός αν η διοργανώτρια αρχή αποφασίσει διαφορετικά. Αυτονόητη θεωρείται η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας του πρόσφατου Ναυαγίου στα ανοικτά της Πύλου που έχει προκαλέσει παγκόσμια θλίψη».

Να σημειωθεί, φυσικά, ότι, πλέον, δεν τίθεται θέμα για την παρουσία κόσμου στο ΟΑΚΑ -το οποίο αναμένεται να είναι κατάμεστο. Εφόσον επιβεβαιωνόταν το σενάριο για μεταφορά του αγώνα το Σάββατο, η αναμέτρηση ίσως διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών. Ο λόγος; Το «τριφύλλι» είχε τιμωρηθεί με μία αγωνιστική λόγω των όσων συνέβησαν στο Game 2, αλλά το αποψινό παιχνίδι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί με παρουσία οπαδών, καθώς δεν θα είχαν παρέλθει πέντε ημέρες από την έκδοση της απόφασης.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, στο τέταρτο μεταξύ τους παιχνίδι, το οποίο είναι πιθανό να κρίνει και τον πρωταθλητή! Οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται με 2-1 στη σειρά, και έχουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν το νταμπλ, αν φυσικά πάρουν το ροζ φύλλο στην έδρα του μεγάλου τους αντιπάλου.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, και οι δύο ομάδες έχουν τα προβλήματά τους. Οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν στη διάθεσή του τον Ματέους Πονίτκα, έναν κομβικό παίκτη και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Πολωνός χτύπησε στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια του Game 3 και δεν είναι σε κατάσταση να αγωνιστεί, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με μόλις τέσσερις ξένους (Γκριγκόνις, Γκουντάιτις, Γουίλιαμς, Λι).

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός πολύ δύσκολα μπορεί να υπολογίζει στον Κώστα Παπανικολάου, που αντιμετωπίζει θλάση στο γαστροκνήμιο και μάλλον δεν θα είναι στη δωδεκάδα. Ωστόσο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει στη διάθεσή του τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος, αν και πονάει, προπονείται κανονικά και θα αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ.