ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

29 October, 2023 - 20:53

Categories: 

Κατέρρευσε ο Ντοστ, ανέκτησε τις αισθήσεις του κι αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο

 

    Δραματικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο της Αλκμααρ στο ματς κόντρα στη Ναϊμέγκεν, για την 10η αγωνιστική στην Eredivisie, καθώς ο επιθετικός των φιλοξενούμενων, Μπας Ντοστ, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο στον 81ο λεπτό!

    Οι παίκτες των δύο ομάδων αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο για την υγεία του και έτρεξαν αμέσως στο πλάι του για να τον καλύψουν και να μην υπάρχουν κάμερες πάνω του. Λίγα λεπτά μετά ο 35χρονος Ολλανδός φορ ανέκτησε τις αισθήσεις του.

    Οι γιατροί των δύο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο ταχύτατα και έτρεξαν για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Μετά από λίγα λεπτά ο Ντοστ αποχώρησε από το γήπεδο με φορείο, με τη Ναϊμέγκεν ν' αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αποχώρησε έχοντας τις αισθήσεις του. 

    Μάλιστα, λίγο πριν αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο ο Ντοστ και ενώ ήταν πάνω στο φορείο, ύψωσε το χέρι του, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα στην οικογένεια του ότι είναι καλύτερα στην υγεία του. Αμέσως μετά ο διαιτητής σφύριξε την οριστική διακοπή του ματς. 

    Στο σημείο εκείνο η Ναϊμέγκεν προηγούνταν με 2-1, με τον Ντοστ να έχει πετύχει το πρώτο γκολ για την ομάδα του στο 11'. Ο Μάτσον έκανε το 2-0 (31') και το μόνο που κατάφερε η Αλκμααρ ήταν να μειώσει με τον Βαγγέλη Παυλίδη στο 57ο λεπτό, μολονότι είχε τον έλεγχο του ματς και έχασε αρκετές ευκαιρίες.

    Να σημειωθεί πως ο Ελληνας διεθνής φορ σκόραρε για 10η διαδοχική (!) αγωνιστική στην Ολλανδία, παραμένει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 13 γκολ και είναι από τους κορυφαίους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μαζί με τον Χάαλαντ της Μάντσεστερ Σίτι και τον Γκιρασί της Στουτγκάρδης.

    Στο μεταξύ ο Αγιαξ παραμένει βαθιά άρρωστος, καθώς παρέμειναν άλυτα βασικά αγωνιστικά θέματα και γνώρισε τη συντριβή στην έδρα της Αϊντχόφεν με 5-2. Η ομάδα του Αμστερνταμ, αντίπαλος της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League, προηγήθηκε δύο φορές, αλλά τα προβλήματα της στην άμυνα την πρόδωσαν ξανά και γνώρισε τη μεγάλη ήττα  στο ντέρμπι.

    Ο Αγιαξ προηγήθηκε με τον Μπούμεν (10'), ισοφάρισε η Αϊντχόφεν δέκα λεπτά αργότερα με τον Λοσάνο (20'), για να δώσει ξανά ο Μπρόμπεϊ την πρωτοπορία στους φιλοξενούμενους στο 40ο λεπτό. Από εκεί και πέρα οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας κυριάρχησαν και πήραν τη νίκη με τους Ντε Γιονγκ (49'), Σαλιμπάρι (52') και δύο ακόμη γκολ του Ιρβινγκ Λοσάνο στο 60' και στο 72ο λεπτό. 

    Ο Αγιαξ αγωνίστηκε με τους: Ραμάι, Αβιλα, Χάτο, Σούταλο, Γκαεϊ, Τέιλορ, Βαν ντεν Μπούμεν, Χλίνσον, Μπεργκβάιν, Μπρόμπεϊ και Μπεργκίς (65' Γκοτς). Να σημειωθεί πως μετά και τη σημερινή ήττα ο μεγάλος Αγιαξ έπεσε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας (!) με μόλις πέντε βαθμούς σε οκτώ αγώνες.