ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

13 November, 2017 - 04:52

Categories: 

Κεντροαριστερά – αποτελέσματα στο 71.3%: Πρώτη με ευρύ προβάδισμα η Γεννηματα, δεύτερος ο Ανδρουλάκης

Με 210.264 ψηφοφόρους η κεντροαριστερά κέρδισε το στοίχημα  για μαζική συμμετοχή στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της.

Εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων της κάλπης.

Με καταμετρημένο περίπου το 71.3% των ψήφων  και μικρή ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων της Αττικής, η Φώφη Γεννηματά προηγείται με ποσοστό 42,50%

Ακολουθούν οι:

Νίκος Ανδρουλάκης με 25,18

Γιώργος Καμίνης με 13.5

Σταύρος Θεοδωράκης με 8,34

Γιάννης Μανιάτης με 4,26

Γιάννης Ραγκούσης 2,39

Κωνσταντίνος Γάτσιος 1,71

Απόστολος Πόντας 0,56

Δημήτρης Τζιότης 0,19%

«Η κεντροαριστερά κέρδισε το στοίχημα για μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της, καθώς περισσότεροι από 210.οοο πολίτες, έδωσαν το παρόν στον σημερινό πρώτο γύρο των εκλογών. O κόσμος έδειξε ότι θέλει να υπάρχει αυτή η παράταξη. Οι πολίτες ψήφισαν να υπάρχει ο χώρος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Η συμμετοχή των πολιτών ήταν η καλύτερη απάντηση σε όσους ειρωνεύονταν την προσπάθεια», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο έχων το γενικό πρόσταγμα της διαδικασίας, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος και πρόσθεσε πως «οι κάλπες δεν θα κλείσουν μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος ψηφοφόρος σε κάθε γωνιά της χώρας».

Μπορεί να ψηφίσει κάθε πολίτης εγγεγραμμένος/η στον εκλογικό κατάλογο έως τον Νοέμβριο 2017, που αποδέχεται τις θεμελιώδεις αρχές που εμπνέουν από παλιά τη δράση της προοδευτικής/δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η δημοκρατία, ο σεβασμός των δικαιωμάτων του ανθρώπου και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, αν χρειασθεί, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 ανάμεσα στους δυο πρώτους υποψηφίους που θα αναδειχθούν από την σημερινή ψηφοφορία. Στο δεύτερο γύρο θα μπορούν να ψηφίσουν, μόνο όσοι θα έχουν ψηφίσει σήμερα κατά τον πρώτο γύρο.

Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος δήλωσε το μεσημέρι της Κυριακής ότι «η προσέλευση είναι μεγαλύτερη από το αναμενόμενο».

Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος αλφαβητικά:

«Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την προοδευτική παράταξη και πάνω από όλα για την πατρίδα μας» δήλωσε στη Ρόδο μόλις ψήφισε ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης. «Θέλω να καλέσω τους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν συνιδρυτές αυτής της προσπάθειας. Μιας προσπάθειας που μπορεί να νικήσει την συντήρηση και τον λαϊκισμό που τα τελευταία χρόνια παίζουν σημαντικό ρόλο στην πατρίδα μας. Ήρθε η ώρα οι προοδευτικές δυνάμεις να ξαναπαίξουν ένα σημαντικό ρόλο και να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί. Για αυτό λοιπόν καλώ όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να γίνουμε συνιδρυτές αυτής της προσπάθειας», τόνισε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης.

Η κ. Φώφη Γεννηματά ψήφισε στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας.

«Θέλω να προσκαλέσω για άλλη μια φορά τους προοδευτικούς πολίτες να στείλουν με την ψήφο τους ένα μήνυμα ενότητας της παράταξης. Ένα μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό αυτής της κυβέρνησης. Ένα μήνυμα αντίδρασης στη συντήρηση και στη λιτότητα. Αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης. Τολμάμε για την παράταξη, τολμάμε για τη χώρα μας και όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη νέα αλλαγή», δήλωσε η κ. Φώφη Γεννηματά αφού ψήφισε στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας. Στο ίδιο κέντρο ψήφισε και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

«Την Κυριακή δεν πάμε να ψηφίσουμε μόνο ένα πρόσωπο. Η ψήφος είναι δήλωση και πολιτική πράξη ότι δημιουργούμε διέξοδο, αλλαγή στο διχαστικό δίπολο Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ, που καθηλώνει τη ζωή της χώρας και καθυστερεί την ανάπτυξη», δήλωσε ο κ. Γιώργος Καμίνης κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, ενώ με ανάρτησή του στο Twitter κάλεσε του πολίτες να ψηφίσουν σημειώνοντας ότι «σήμερα δεν φτιάχνουμε ένα μικρό κόμμα αλλά μία μεγάλη παράταξη που θα αλλάξει την Ελλάδα».

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

 Georgios Kaminis @KaminisG

Οι εκλογές αφορούν κάθε πολίτη της χώρας.

Σήμερα δεν φτιάχνουμε ένα μικρό κόμμα αλλά μία μεγάλη παράταξη που θα αλλάξει την Ελλάδα.

9:44 π.μ. - 12 Νοε 2017

 3 3 απαντήσεις   14 14 Retweet   46 46 "μου αρέσει"

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη δημοκρατική παράταξη» είπε ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Εργατικό κέντρο του Αργους.  «Ανατρέπουμε την παραταξιακή στασιμότητα του 7%, ανατρέπουμε το πολιτικό σκηνικό και κάνουμε το νέο προοδευτικό κίνημα τον πρωταγωνιστή των επόμενων πολιτικών εξελίξεων. Για να δώσουμε ξανά χαμόγελο αισιοδοξία και προοπτική στην Ελλάδα τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Για να είναι η Δευτέρα μια άλλη μέρα για την πατρίδα και την κοινωνία μας. Καλή επιτυχία σε όλους» συμπλήρωσε.

«Σήμερα ζούμε την πιο ευγενική και πολιτικά όμορφη ημέρα ενότητας στο προοδευτικό χώρο εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα είναι η ώρα των πολιτών που αποφασίζουν- αλλά και θα αποφασίζουν- για όλα και για όλους μας», σχολίασε ο Γιάννης Ραγκούσης προσεχόμενος στις κάλπες στο εκλογικό κέντρο του Χολαργού. «Αύριο είναι ημέρα δουλειάς, πολλή δουλειά που έχουμε να κάνουμε για να βρεθούμε ξανά κοντά στους αβοήθητους Έλληνες, τις παραγωγικές ηλικίες και στη νέα γενιά», πρόσθεσε.

«Πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε το στοίχημα. Ξέρετε έχω πει ότι πρέπει να ψηφίσουν πάνω από 200.000 πολίτες. Πρέπει να δώσουμε μία απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στα λάθη της κυβέρνησης, στον λαϊκισμό που ζούμε και να καταλάβουν ότι έχει κι άλλο δρόμο αυτή η χώρα. Αρκεί να βρεθούν στο τιμόνι, άνθρωποι που έχουν δουλέψει, άνθρωποι που γνωρίζουν, άνθρωποι που τολμάνε και είναι της λογικής και όχι των ψεύτικων ιδεολογιών» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε στην Αγία Βαρβάρα.

Νωρίτερα ο Σταύρος Θεοδωράκης βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας όπου έλαβε μέρος στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Προβολή εικόνας στο Twitter

 Stavros Theodorakis @St_Theodorakis

Τερματίσαμε! Τώρα ξεκινάει ο μαραθώνιος των εκλογών. Θα ναι μια ωραία μέρα ✌️#KaiToraStavros #AthensMarathon #AMA2017

8:35 π.μ. - 12 Νοε 2017

 10 10 απαντήσεις   54 54 Retweet   208 208 "μου αρέσει"

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

Δηλώσεις Παπανδρέου, Βενιζέλου και Σημίτη

Στα εκλογικά κέντρα προσήλθαν οι Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Κώστας Σημίτης, προκειμένου να ψηφίσουν για την ανάδειξη του το νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε λίγο πριν το μεσημέρι στη Ν. Ερυθραία και στις δηλώσεις του έκανε λόγο για «κάλεσμα αλλαγής, διότι η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες, έχει τεράστιες δυνατότητες εάν ο Ελληνικός λαός ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση, τη θέληση, να γίνουν αλλαγές».

Ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει «να ξεφύγει από τις μεγάλες κουβέντες εκείνων των παρατάξεων, και της δεξιάς και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ουσιαστικά εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό τάζοντας παραδείσους, αλλά κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την προσαρμογή μετά από την οικονομική κρίση. Είναι η ώρα για μια διαφορετική πορεία της χώρας, με πρωτοπορία τον ίδιο τον πολίτη».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ψήφισε στις 2 το μεσημέρι στους Αμπελόκηπους και αμέσως μετά δήλωσε: «Εύχομαι η σημερινή διαδικασία να δώσει την ευκαιρία στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη να προβάλει με πολύ καθαρό τρόπο τις προγραμματικές της θέσεις, να αποκτήσει ξανά το δεσμό που είχε και πρέπει να έχει με την ελληνική κοινωνία και να παίξει το ρόλο της ως υπεύθυνη δύναμη υπέρ του εθνικού συμφέροντος. Οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά δύσκολες και απαιτητικές για τον τόπο μας».

Ο Κώστας Σημίτης ψήφισε για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Δάφνη.

Σε δήλωση του αφού ψήφισε, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι σήμερα πραγματοποιείται το πρώτο αποφασιστικό βήμα. «Για την αναγέννηση της κεντροαριστεράς και τη συμμετοχή της, από θέση δύναμης, στις πολιτικές εξελίξεις».

πηγή athina984.gr

olymbic idea