ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
palaiologos

11 October, 2018 - 14:58

Categories: 

Κλείνει το ΟΑΚΑ και αφαίρεση τριών βαθμών στην ΑΕΚ

 

 Η έκθεση της αστυνομίας οδηγεί σε ποινές αφαίρεσης βαθμών, αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και εξοντωτικού προστίμου την ΑΕΚ για τα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το ζήτημα είναι όμως τι θ’ αποφανθούν τα δικαιοδοτικά όργανα που με τη νέα τους σύνθεση δεν έχουν δώσει τα καλύτερα δείγματα γραφής.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League έχει καλέσει σε απολογία την ΑΕΚ που είναι προ των πυλών να τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών, ποινή 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ πρόστιμο.

 

Η έκθεση της αστυνομίας καταγράφει τα όσα έγιναν έξω από τις θύρες 1, 31, 33, 35 και αυτό που προκύπτει είναι ότι υπάρχουν σημαντικές φθορές περιουσίας και βιαιοπραγίες που απαιτούνται για να εφαρμοστούν οι ποινές του Άρθρου 15 παράγραφος 4β με το οποίο είχε κληθεί σε απολογία η ΑΕΚ. Για την έκταση των επεισοδίων αναφορά κάνει και ο εντεταλμένος παρατηρητής της Super League που επισημαίνει μεταφορά μερίδας οπαδών της ΑΕΚ από την Θύρα 33 στην Θύρα 29 εν μέσω του περιβάλλοντα αγωνιστικού χώρου με την επισήμανση ότι ήταν συνέπεια των εκτεταμένων επεισοδίων όπου είχαν προηγηθεί με εκτόξευση βομβών μολότοφ!

 

 

 

 

 

Στο άρθρο 15 παρ. 4β του Πειθαρχικού Κώδικά της ΕΠΟ, αναφέρεται: «Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, 2 έως 4 αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών».

 

Η αστυνομία στην έκθεσή της αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:

Στις 22.15 περίπου 300 οπαδοί της ΑΕΚ βγήκαν από τις κερκίδες και επιτέθηκαν στις αστυνομικές διμοιρίες, που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο και έξω από τις παραπάνω θύρες με άκρως επικίνδυνα αντικείμενα για την πρόκληση σωματικής βλάβης εναντίον των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. Πέτρες, μάρμαρα, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ! Η δε αστυνομία αναφέρεται ότι προχώρησε με τη σειρά της σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσει. Ωστόσο, υπάρχει και δεύτερο μέρος επεισοδίων, αφού αναγράφεται νέο κρούσμα βίας στις 22.05 (εν ώρα αγώνα – β’ ημίχρονο πια) από 5 περίπου οπαδούς της ΑΕΚ προς τους αστυνομικούς με πέτρες και μάρμαρα. Και μάλιστα, τονίζεται ότι σε αυτή τη φάση των επεισοδίων, η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να προχωρήσει και σε μία σύλληψη.

 

Πρόσθετα η έκθεση της αστυνομίας καταγράφει χρήση απαγορευμένων αντικειμένων από τους οπαδούς της ΑΕΚ… Χαρακτηριστικά, γίνεται αναφορά για 30 καπνογόνα, 250 φωτοβολίδες και 10 κροτίδες.

 

olymbic idea