ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

14 November, 2017 - 03:11

Categories: 

Κομισιόν: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε δημοσιονομική μεταρρύθμιση καθώς και σε μεταρρυθμίσεις σε πολλούς τομείς κατά τα δύο τρίτα του προγράμματος της, είναι ωστόσο καθοριστικής σημασίας να προχωρήσει στην εφαρμογή αυτών που προβλέπονται στο τρέχον πρόγραμμα του ESM, επισημαίνει η Έκθεση της Κομισιόν αναφορικά με το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.

Η έκθεση αναφέρεται στην επιτυχή έξοδο στις αγορές τον Ιούλιο του 2017, τονίζοντας ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών εξακολουθεί να εξαρτάται από τη συνέχιση της ομαλής υλοποίησης του προγράμματος

Επισημαίνεται, επιπλέον, ότι απαιτούνται αποφασιστικές προσπάθειες για την εκπλήρωση των στόχων NPLs για το 2017 και τα επόμενα χρόνια ώστε να μειωθεί το ύψος τους από περίπου 100 δισ. ευρώ σε 60 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου, η Κομισιόν τονίζει ότι παρά την πρόοδο στην εκκαθάριση των καθαρών καθυστερήσεων, θα απαιτηθούν περαιτέρω προσπάθειες για την εκκαθάριση του εναπομείναντος αποθέματος καθυστερούμενων οφειλών και την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων που οδηγούν στη συσσώρευση νέων οφειλών.

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να συμβάλουν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της οικονομίας προς όφελος των επιχειρήσεων και των καταναλωτών καθώς και στη μείωση του δημόσιου χρέους.

πηγή athina984.gr

olymbic idea